Odlučila da migrantu pruži topao dom: “Želim samo da vidim ko će me spriječiti da dijete sklonim sa ove zime.” – Brzina

Odlučila da migrantu pruži topao dom: “Želim samo da vidim ko će me spriječiti da dijete sklonim sa ove zime.”

Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini je zahvalila velikog maha. Ako se ovo može nazvati uopšte krizom kako mnogi kažu. U našoj zemlji od 3.5 miliona stanovnika trenutno boravi oko 8.000 migranata ali je ovo i dalje jedna od top tema u svim medijima. Top tema za koju nema rješenja a zima je jako blizu.

Najteža situacija je bez sumnje u kampu Vučjak koja se nalazi kod Bihaća, u kojem trenutno se nalazi oko 600 migranata a čije zatvaranje najavljuju svaki dan. Od realizacije te najave sada još uvijek nema ništa.

Da vas podsjetimo, zatvaranje je bilo najavljeno i izmješatanje preko 350 migratana iz kampa Vučjak. Najavljeno da će oni da budu prebačeni u kasarnu Blažuj koja se nalazi kod Sarajeva.

I dok se još uvijek čeka na korak nadležnih da ovim nesretnim ljudima pruže utočište koje je dostojno čovjeku ova gesta od jedne Bosanke je sve iznenadila i zadivila.

Moja kuća je sada bogatija za jednog gosta Adila iz Pakistana. Ja sam sama otičla na stanicu po njega. Ima isto godina kao moj sin Ismar i ne postoji zakon koji će da me spriječi da ovo dijete sklonim ja sa jake zime. Ja se ne hvalim. da me ne bi ko pogrešno razumio. Djelima se ne hvalim nego hoću da vam kažem svima da svkao ode po jednog na cestu i neće tada tražiti vladu i vlast jer smo sami sebi vlast. Adil je jako divan dečko, stidan, kuturan i nije nasila, Nije onakav kakvim se oni predstavljaju.