Žena koja je bila dementna povratila je pamćenje samo kada je promijenila ovo!Odličan savjet za sve… – Brzina

Žena koja je bila dementna povratila je pamćenje samo kada je promijenila ovo!Odličan savjet za sve…

Prije par mjeseci 82-godišnjakinja koja je godinama patila od gubitka pamćenja i nije mogla jedno vrijeme da prepozna svog sina,nekim čudom ona je povratila pamćenje nakon što je odlučila da promijeni svoju prehranu.

Loading..

Kad je stanje njegove majke postalo toliko ozbiljno da je zbog njene vlastite sigurnosti morala biti zadržana u bolnici, Mark Hatzer se skoro pomirio da će izgubiti drugog roditelja.

Stanje njegovemajke je postalo jako ozbiljno i radi njene sigurnosti,on je morao da odluči da je smjesti u bolnicu.Mark Haltzer se pomirio sa činjenicom da će da izgubi i drugog roditelja i da će ostati sam.

Sylvia je izgubila sjećanje i dijelove svoga uma, čak je jednom telefonirala policiji optuživši medicinsku sestru koja se brinula za nju za otmicu.

Sylvio je u potpunosti izgubila sjećanje ali i djelove svog uma.jednom se desila situacija gdje je ona nazvala policiju i optužila medicinsku sestru koja se brinula za nju da je organizovala otmicu z anju.

Ona je promijenila svoju ishranu i ubacila dosta borovnica i oraha.To je imalo jako snažan uticaj na nju i njeno stanje i njeni sada se recepti dijele po cijelom svijetu i za društvo za Alzheimerova bolest.

Ona je počela da konzumiraa i druge zdrave namirnice pored toga i brokule,kelj i špinak u određenim količinama i sjemenke suncokreta,zeleni čaj umjesto sokova,zob,slatki krompir i tamnu čokoladu sa dosta kakaa.

Ove namirnice su izuzetno važne za zdrav mozak.

Mark i SYLVIA su skupa smislili dijetu nakon što su shvatili da im lijekovi koji su im na raspolaganju nisu dobri i ne pomažu.Pogledali su razna istraživanja i pogledali da je najmanja stopa demencije u mediteranskim zemljama i potražili koje su to njihove prehrambene navike.

Mark i njegova mama su zajedno i napravili neke vježbe za mozak kao što su križaljka,slagalica kao i susret s ljudima u nekim raznim društvenim situacijama.

Mark kaže:

“To naravno nije bilo čudo koje se desilo samo preko noći ali nakon par mjeseci ona se počela sjećati datuma,rođendana i ponova je bila ona stara,koja je bila jako aktivna.”

Ljudi žive u tom uvjerenju da kada jednom dobiju dijagonizu misle d anjihov život govor.Imat će te naravno i loše i dobre dane ali to ne mora daznači da kraj.

Moja majka sada jako dobro funckionira,a kada bih imali priliku da upoznate ne biste mogli ni da pomislite da je ovako nešto prošla u životu.

Ova priča je samo pokazala koliko naša tijela su otporna i ako imamo prav eljud eoko nas i pravo okruženje za sve onda postoji izlaz.Većina se tih bolesti blisko povezuje sa hranom ali sa pravilnom ishranom mi možemo cijeli svoj život da preokrenemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *