Za ovu biljku kažu da je jako ljekovita:Kod nas raste na svim dijelovima a mi je ne primjećujemo! – Brzina

Za ovu biljku kažu da je jako ljekovita:Kod nas raste na svim dijelovima a mi je ne primjećujemo!

Za ovu biljku kažu da Jedna od najboljih biljaka koja postoje na našoj planeti. Kada ste pogledala ovu biljku sigurno ste pomislili da ne poznajete o čemu se radi.

Loading..

Ali ovo je biljka koju sve znamo riječi je o kadulji.

Kadulja ima dosta ljekoviti svojstava najprije ona pročišćava krv pored toga izlučivanje sluzi iz cijelih naših organa pogotovo organa za disanje i izbacuje sluz iz želuca pa bolesnik nakon konzumiranja biljki kadulje dobija ponovno izgubljeni apetit. Kod šećerne bolesti preporučuju da se pravi mješavina od jednakih delova kako kadulje tako iz stolisnik. Kadulja ne samo da ima protivupalno dejstvo nego može da leči upalu crijeva želuca Ijetre žuči i mokraćnih kanala.

Čaj od kadulje se jako često upotrebljava da se pravi sredstvo za ispiranje grgkljana kao i katara grla i ždrijela.Dosta ljudi kada imaju upalu krajnica i sluznice u usnoj šupljini pokušavaju sa ispiranjem sredstva od kadulje.

Pored toga kadulja utiče i na liječnje reumatizma i gihta i gotov čitavog niza neuroloških smetnji koji idu uz ovu bolest.

Ona je jedina biljka uz biljku lavandu koja može da vam pomogne kod noćnog znojenja koji je karakterističan najviše za žene.

Liječnici kažu da je ona najbolje svoje rezultate pokazala kod grčeva,bolesti mozga,oboljena žlijezda ali i drhtanje ruku i nogu.AKo imate ove od navedenih slučajeva treba te da krenete da pijete po gutljaj dvije šolje dnevno.

Čaj jako dobro djluje na oboljenje kod jetre i može da otkloni sve vrste tegova koji su povezani jetrom kao što je napuhan stomak,voda oko organa i tako dalje.Pročišćava krvi,čisti sluz iz organa i jača crijeva.Može da pomogne kod probavnih smetnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *