Za ovo sigurno niste znali:Kada deaktivirati svoj Facebook profil i dalje vas prate! – Brzina

Za ovo sigurno niste znali:Kada deaktivirati svoj Facebook profil i dalje vas prate!

Mnogo osoba ima uvjerenje da kada izbiršu svoj profl ili dekativiraju to znači da su oslobođeni.Da će tako da imaju više privatnosti ali dokazi su pokazali nešto sasvim drugačije.

Loading..

Facebook je izjavio da prikuplja razne informacije o svojim korisnicima i onda kada se desi da osoba izbriše ili ukloni svoj profil.

Podaci se skupljaju čak i kada do Facebook-a dođu informacije da je profil izbrisan.Dolaze razni podaci koji su blisko povezani sa tim korisničkim profilima,nema veze da li su osobe na njemu aktvine ili ne.

In firme kažu da uklone samo podatke kada korisnic odluče da baš trajno obrišu svoj profl.Ali oni pod deaktivacijom ne smatraju da je osoba odlučila trajno da napusti profil.Oni su izjavili da podatke prikupljaju i spremaju u slučaju da osob au određenom trenutku bude spremna da se vrati ponovo na njihovu scenu.

Tako iz firme Facebook su rekli da očekuju uvijek da se deaktivirani profili vrate i da se uvijek sprema reklama da se uključi čim osobe odluče da se vrate na profil i nastave gdje su stale.

Kao jedno od objašnjena oni kažu da za njih dekativacija predstavlja samo pila puta od trajnog gašenja profila ,ali malo ljudi zna da oni tokom tog perioda prikupljaju vaše podatke.Sigurno dosta vas misli da dekativiranje profila automatski znači da i svi vaši do sada prikupljeni podaci se brišu iz baze podataka ali to nije tačno!

Ako niste znali facebook dugme koje je namjenjeno sa dijeljenje sadržaja nalazi se na ukupno 275 miliona web stranica.Taj gumb se koristi za prikupljanje podataka pogotov sadržaja koje korisnike najviše zanima.

Ako ste osobe koaj je dekativirala facebook u vjerovanju da više njihovi podaci nisu u bazi,varate se.Mi smo vam u postu napisali šta treba da uradite.

Ukoliko želite zauvijek da se izbrišete sa mreže i da vaši podaci budu zaštićeni i uklonjeni sa javne platforme,trebate da uradite trajno brisanje naloga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *