Velika tragedija u porodici Novaka Đokovića: Cijela porodica još uvijek ne može da vjeruje! – Brzina

Velika tragedija u porodici Novaka Đokovića: Cijela porodica još uvijek ne može da vjeruje!

Danas je u svojoj 52.godini života umrla sestra Gorana Ivaniševića, inače trener od poznatog tenisera Novaka Đokovića. Srđana se kako navode mediji dugo godina borila sa jako teškom bolešču o čemu je teiski as za jednu TV emisiju sa velikim emocijama i sa tugom pričao. Jedan od najgorih dana u ovom mom teniskom životu desio se 1988. godine kada se tada sve loše desilo. Spremao sam se tada da idem na put u Australiju gdje sam trebao da igram kvalifikacije u Adelejdu a nakon toga kvalifikacije Australija Opena.

Loading..

U tom slučaju sav taj nagradni fond koji sam tada zaradio u Australija Openu ponio sam ga u kešu. Stavio sam u jaknu od koje se nisam nikako odvajao sve dok nisam stigao svojoj kući. Ja sam jedva čekao da se te stvari završi. Radi toga nisam mogao ni da spavam u avionu. Kada sam došao kući, rekao sam svom ocu: Evo ti pare, evo ti jakna, samo da mogu da spavam konačno, meni je svega preko glave, morate da mi vjerujete.” – rekao je tada Ivanišević.

Ona je dok je bila trudna saznala da boluje od leukemije. Godinama se cijela porodica Ivanišević borila skupa sa njom ali na kraju ona nije uspjela da izdrži i izgubila je bitku za život.

Ona je u četvrtak operisana a naveče je nažalost umrla. On je rekao da mu je glavna motivacija bila ona, osamdesetih se borio za nju, devedesti za Hrvatsku a poslije nije imao motivacije ni za koga da igra.

On je u velikom šoku bio kada je čuo za ovu tragičnu vijest a cijela porodica Đokovića i njegov cijeli tim je bio mu na raspolaganju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *