Vaša glava vam šalje jako bitne signale: Dio glave u kojem osjećate bol može da vam ukaže na ozbiljna oboljena u vašem organizmu! – Brzina

Vaša glava vam šalje jako bitne signale: Dio glave u kojem osjećate bol može da vam ukaže na ozbiljna oboljena u vašem organizmu!

Kada se bol javlja iznenada, bez preduslova i očiglednih razloga, je već alarmantno. Ako osjetite naglu glavobolju, obavezno razjasnite šta se dešava u vašem organizmu. To će pomoći da se zaštitite od ozbiljnih bolesti i na vrijeme ih izliječite.

Loading..

Ako se desi da se bol u glavi javi iznenadno i nenadano,bez nekog očiglednog razloga,znajte da je ovo alarmantno rješenje.Ako osjetite jaku bol i naglu glavobolju,odmah treba da riješite i da saznate kakve signale šalje vaše tijelo.Ovo može da dovede da odmah se zaštitite i ogradite od ozbiljnih bolesti i morate na vrijeme da riješite jer mogu da vam stvore velike probleme.

OBLICI GLAVOBOLJE:

1.Bol u sljepočnici i u prednjem dijelu glave:

Ako se desi da vam se javi sljepočnica u glavi može da vam ukaže na razne poremećaje koji se dešavaju u vašem organizmu.Ako vašem tijelu fali san,promjene hormonske,intoksikacija i pritisak u glavi može da bude razlog za bol iznenadni.Bol u sljepočnicama je karakterističan bol za početak neke prehlade ili gripe.

Ako se desi da se bol u sljepočnicama dešav ai pojavača i počinje da se javljaju čudni osjećaji mučnine,morate odmah da odete kod ljekara.Ovo može da vam ukazuje da se u organizmu dešavaju potencijalno krvarenje.

2.Glavolja čim se probudite:

Ako ste vi od onih osoba koje se bude sa glavoboljom to nije nikako dobar znak.Jutarnja glavobolja može da vam ukazuje na noćnu apneju a to je ustvari prestanak disanja u snu,kao i velike probleme sa pritiskom.Pored togamože da ukazuje na jako ozbiljne zdravstvene probleme.Ako imate ove probleme ispitivanje je obavezno i odmah treba da se javite ljekaru.

3.Bolovi oko oka

Poznatija kao klaster glavobolja to jeste bol koja se javlja samo na jednoj strani glave-oko očiju ili iza očij jedno od najneprijatnijih situacija.Jako je teško izdržati ove napade kada dođu.Potrebno je da se odmah konsultujete sa neurologom ako primjetite da se javlja ova vrsta boli.Može da vam pokazuje na anomalije to jeste širenje krvnih sudova možga i problemi sa kardiovaskularnim sistemom.

4.Glavobolja sa vrtoglavicom:

Glavobolja može da bude propraćena nekim neprijatnim situacijama a to su povraćanje,mučnina,zamućeni vid,bol u vratu,pulsirajući napadi.

Potrebno je prije svega da promijenite svoju ishranu te da više spavate.Odmah trebate da odete kod ljekara.Važno je da znate svaki detalj da obasnite da bih ljekar mogao da odredi tačnu dijagnozu i da se krene liječiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *