U sadašnje vrijeme donosimo jednu priču koja se pojavila na društvenim mrežama i ovo je priča koja je sve rastužila zaista. Ovo je priča koju je podijelio jedan Beograđanin i opisao kakav je susret imao sa dječakom od 11 godina za kojeg je prvo pomislio da je prosjak. Kada je ušao tokom razgovara sa njim, vidio je da se iza toga krije jedna velika priča i jako tužna životna.

Čovjek je rekao kako mu je dok je čekao autobus prišao dječak i tražio da mu ostavi malo čokoladnog mlijeka koji je on pio jer je jako žedan bio a novca imao nije. Njega je ovo iznenadilo jer je dječak lijepo obučen, uredan pa je upitao da li je gladan. Dječak je rekao da ako može da mu kupi mlijek, ali da je jeo i da mora da ide kući da spava. Oni su tada krenuli prema prodavnici i razgovarali su. Saznao je da dječak se zove Jovan i ima 11 godina i čovjek ga je pitao šta radi na ulici u ovo doba.

Onda se šokirao sa odgovorom dječaka a rekao je da je njegova majka ONO i da j zadnje vrijeme bolesna i da radi kod kuće a inače to radi na ulici. Taj dan je bilo tri čovjeka i njegovom bratu i njemu je dala 300 dinara i da ne ide kući dok mrak ne padne.

By Brzina