Uvodi se obavezno cijepljenje protiv ospica!Pogledajte koje su posljedice ukoliko to ne učinite! – Brzina

Uvodi se obavezno cijepljenje protiv ospica!Pogledajte koje su posljedice ukoliko to ne učinite!

Njemačka je donijela hitnu odluku!

Loading..

Njemački ministar zdravstva Jens Spans ima u planu da donese određene preporuke svim saveznim pokrajinama u Njemačkoj da se uvede kao obavezno cijepljenje djece protiv ospica.

Gotov sve pokrajne u Njemačkoj će morati usvojtii prijedlog za obavezno vakcinisanje djece protiv ospica.

“Država je dužna da djeluje preventivno.Mora da se suzbije ugroženost ostale djece.Djece koja se nalaze u vrtićima,školama i koje neposrednom blizinom sa zaraženim mogu dobiti virus.Nažalost ovakvo stanje se ne može izbjeći nikako drugačije,osim vakcinisanjem.”-izjavila je ministrica porodice u Njemačkoj 

Sva djeca koja prolaze kroz vrtiće,kroz škole morat će biti vakcinisana na vrijeme.

Njemačka je pala u veliki problem baš radi toga što roditelji odbijaju da vakcinišu djecu i dolazi do vraćanja bolesti koje su davno iskorjenjene.

U određenim pokrajnama kod Donje Saske i Schleswig Holstein je došlo do pojave epidemije i država je naredila hitno cijepljenje koje će se uvesti i u zakon.

U Njemačkoj je bilo karakteristično jer roditelji nisu imali obavezu da vakcinišu svoju djecu ali podaci koji su objavljeni iz 2016.godine su poražavajući.Epidemije su se krenule pojavljivati te su roditelji samovoljno odlučili da cijepe svoju djecu i traže vakcine protiv raznih bolesti.

“Ove kvote koje mi znamo i koje do nas dolaze nisu dovoljne da bih se zaraza spriječila a pogotov kada se pogleda da mi želimo u budućnosti ospice skroz da iskorijenimo.”-rekla je Stoever.

Pored Njemačke i zemlje Balakana vode veliku bitku protiv roditelja.

Iako po zakonu Bosne i Hercegovine,Srbije i Hrvatske,to jeste svih zemalja u regionu stoji da je zakonski da roditelji vakcinišu svoju djecu,iz godine u godinu dolazimo do raznih podataka.

Veliki broj roditelja se odlučuje na opciju da njihovu djecu ne vakcinišu ni nakon rođenja.ALi imalo obrazovan čovjek može da zaključi kakvih sve bolesti ima i u kakvom je stanju beba koja nema imunitet ni malo.

U Srbiji smo vidjeli dosta podataka i primjera kako je došlo do hapšenje roditelja koji su dobili vakcinisanje djeteta.Određuje se novčana kazna a čak i kazna zatvorom.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *