U ovoj zemlji,dobijate kuće potpuno besplatno:Pogledajte koje uslove treba da ispunite, i imate dom iz snova! – Brzina

U ovoj zemlji,dobijate kuće potpuno besplatno:Pogledajte koje uslove treba da ispunite, i imate dom iz snova!

Ako razmišljate o odlasku, Japan bi mogao biti dobra opcija. Naime, u toj zemlji postoji velik broj napuštenih objekata koje su Japanci odlučili davati – besplatno, piše Index.

Loading..

Ako mislite da odete iz svoje matične države,Japan bih mogao da bude jako dobra opcija za vas.U toj zemlji postoji dosta objekata,kuća,ugrada koje su poptuno napušteni.Japanci su odlučili da podignu stopu naseljavanja u njihovu državu,te umjesto kako svi rade da prodaju objekte,oni su odlučili da poklanjaju objekte koji su napušteni.

Da,dobro ste čuli.Japan je napravio program kojim želi da spriječi da objekti u njihovoj državi propadaju te su odlučili da na tržištu ih ponude besplatnu ili za neku simboličnu cijenu.Kako postoje izvještaji japanske vlade još iz 2013 godine,u toj državi postoji oko osam miliona napuštenih i praznih kuća koje su godinama u tom stanju.Razna istraživanja su pokazala kako do 2033.godine bih moglo biti čak 30 % kuća u Japanu prazno.

Svi stariji stanovnici u Japanu su zaslužni za veliki broj napuštenih kućakoji postoji u državi.Svi više je mladih Japanaca koji kupuju kuće od onih starijih koji su napustili svoje kuće ili umrli ili otišli u domove za stare.

Takođe prodaja nekretinina ne dozvoljava i japansko praznovjere po kojem su neke nekretnine povezane sa samoubistvima,ubistva ili “usamljenom smrću”kako oni kažu.

One donose jako lošu sreću,pa tako na jednoj stranici u Japanu postoji popis nekretnina koje oni kako kažu “treba da izbjegavaju.”

Radi toga mnogi vlasnici kuća,moraju ništa drugo osim pokloniti svoju kuću,a neke samouprave na lokalnom nivou nude i subvencije koje bih pokrenule da svi novi vlasnici kuća krenu da obnavljaju ili renoviraju kuću-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *