U Bosni i Hercegovinu stižu paklene vrućine:Objavljena dugoročna prognoza i možemo samo reći da nam se ne piše dobro! Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend. – Brzina

U Bosni i Hercegovinu stižu paklene vrućine:Objavljena dugoročna prognoza i možemo samo reći da nam se ne piše dobro! Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend.

U Bosni i Hercegovini se naredne sedmice očekuju paklene vrućine.Prognoza je da stiže jako toplo vrijeme uz kratke periode oblačnosti.Ističe se da će temperatura da bude do 37. stepeni.

Loading..

U ponedeljak se očekuje da će da bude pretežno sunčano vrijeme i jako toplo vrijeme.Pored toga očekuje nas slab vjetar koji će biti umjereno jak.Većinom očekuje se jutarnja temperatura od 15 do 20 a dnevna će da se kreće od 20 do 35 stepeni.

Sunčano vrijeme će da bude i u utorak te će i tada biti mala do umjerena oblačnost.Popodne su moguće grmljavina i jako pljuskovi u centralnim dijelovima zemlje. Vjetar je slab do umjereno jak.Najniža temperatura će da bude do 20 stepeni a najviše s očekuje do 35 stepeni ,rečeno je FHMZBiH.

Sunčano i toplo će da bude i u srijedu.

Temperatura će najviša da bude tokom serijed i temperaturaće da se kreće do 37 stepeni.Najviše temperature se očekuju u četvrtak.Vjetar koji će da bude neće olakšasti situaciju iako će biti vjetar slab do umjereno jak.

Zato je jako bitno ako dos ada niste pripremili kreme za sunčanje i ljetnu garderobu da je sada pravo vrijeme za to.AKo planirate da ne idete na kupanje,ako odlučite da samo izađete napolje u šetnju nikako to nemojte da radite bez kreme za sunčanje.Trebate da se mažete dva puta dnevno kako bi se zaštitili od jako štetnih sunčevih zraka i UV zraka.

Napokon nam je stiglo dugo očekivano sunce i lijepo vrijeme.Te sada mi trebamo da iskoristimo situaciju i da uživamo u lijepom vremenu dok traje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *