Tuga do neba:Napustio nas je iznenada pjevač koje smo svi voljeli i vrlo rado slušali njegove pjesme! (FOTO) – Brzina

Tuga do neba:Napustio nas je iznenada pjevač koje smo svi voljeli i vrlo rado slušali njegove pjesme! (FOTO)

Svjedoci smo da nam iz dana u dan stižu jako loše i jako tužne vijesti.Tako se desilo i ovaj dan.

Loading..

Na žalost svih nas napustio nas je jedan jako dobar pjevač.Njegovu pjesmu barem jednu sigurno neko od nas zna.Njega su svi voljeli i rado slušali njegov pjesme.Nije moglo da prođe ni ti jedno slavlje a ni party bez njegove jedne pjesme.

Pogledajte o kome se radi.

Nažalost iznenada nas je napustio pjevač i iznenada je umro Roky Ericson.On je inače pjevač jedne jako poznate grupe a sigurno je svi znate ,pogotov ovi malo stariji a to je 13th Floor Elevators.Pored toga on je bio i predstavnik psihodelične rok muzike i jako je bio prepoznatljiv.

Kako smo nezvanično saznali Roky nije bolovao ni ti od jedne bolesti i još uvijek je svima nepoznat razlog njegove iznenadne smrti.Roky jeste imao 71 godinu ali to nije rzalog za njegovu smrt.Možemo da kažemo da je to jedan jako vleiki gubitak za scenu našu alii za sve ljubitelje rok muzike.Njegovu smrt je javnosti potvdrdio njegov brat te je rekao kako će od danas muzika da bude jako drugačija jer smo izgubili vrsnog umjetnika.

On je početkom 60-tih godina snimio čak 4 albuma koji su bili dosta drugačiji od svega onoga što s eslušali i što se voljelo pa je veliki broj ljekar anakon toga njemu dijagnostificiralo šizofreniju.

Nakon te dijagnoze on je i dalje stvarao muziku i snimao i razne elemente muzike za filmove pogotov za filmove sa elementima akcije i horora naravno.Nješto što j eposebno obilježilo njegovu karijeru i što će da ostane upamćeno jeste njegov album “Ehe Evil One” koji je i dan danas jedan od najboljih rok albuma ikada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *