Svoju pjesmu je nazvao po njenom imenu:Sigurno do sada niste znali kakvu tajnu krije! Ovo je prava istina – Brzina

Svoju pjesmu je nazvao po njenom imenu:Sigurno do sada niste znali kakvu tajnu krije! Ovo je prava istina

Veliki broj poznatih ličnosti je tokom svoje karijere odlučilo da promijeni ime.Iz razloga što to ime nije bilo zvučno,što se nije uklapalo na estradu ili pak što im se nije sviđalo.

Loading..

Među tim osobama je i pjevačica Ilda Šaulić,kćerka Šabana Šaulića.

Njeno ime je zvučno i drugačije od imena koje smo mi čuli do sada.

Ime je dobila od svoje bake Ilduze jer je Šaban je jako volio i bio mnogo vezan za nju.Ali ona kada je odlučila da se bavi muzikomjavnosti i publici se ipak predstavila kao Ilda Šaulić.

Njenu baku su isto zvali a malo ko zna da je Šaban pjesmu “Ilda i Ahmet ” posvetio baš svojim roditeljima.Na neki način je htio da pokaže zahvalnost za sve što su za njega uradili i šta je postao zahvaljujući njima.

Jednom prilikom Šaban je odlučio da da ispriča medijima kako je nastala pjesma “Sanela”.Sanela je inače njegova prva kćerka.

“Ja sam sto posto siguran da je mnogo roditelja dalo svojim djevojčicama ime “Sanela” kada sam ja odlučio da je snimim.Ja sam htio da se moja kćerka tako zove.Kada sam nastupa u Americi,Australiji i po cijelom svijetu,djevojke su mi prilazile da im kažu da su njihovi očevi odlučili da im daju baš to ime radi pjesme.”-te je rekao kako su članovi njegove porodice reagovali kada je rekao za ime koje želi dati prvoj djevojčici.

“Bio sam na koncertu u Americi,tada u to vrijeme ,su se publici dijelile nagrade.Ja sam odlučio da dodijelim nagradu jednoj djevojci i tako sam je upoznao.Mi smo pričali,ona je bila jako mlada i već razvedena i samohrana majka.Pored toga je rekla da se njena kćerkica zove Sanela.Kada sam čuo to ime omdha sam znao da će s emoja kćerka zvati Sanela jer je jako neobično i posebno ime.”

Kada se Gordana porodila rekao sam svoj savjet i ona je pristala.Moja majka Ilduza me odmah pitala “Ma ko ti je ta Sanela,mamicu ti”,te je bila jako ljuta jer se kćerka moja nije zvala po njoj.Dugo je govorila kako je ime Ilduza jako lijepo i da ne može da vjeruje da nisam to dao.

Nisam mogao više to da slušam te sam odlučio da joj obećam da će se sledeća kćerka ako dobijem zvati “Ilduza”.I desilo se,Šaban i Gordana su dobili kćerku,te su joj dali ime Ilduza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *