Svi pravimo veliku grešku: Da li je potrebno da pijemo vodu nakon masne hrane! – Brzina

Svi pravimo veliku grešku: Da li je potrebno da pijemo vodu nakon masne hrane!

Sledi nam nekoliko dana uživanja u domaćim specijalitetima koji su sve, ali ne i dijetalni. Evo nekoliko saveta kako am voda uz jelo može pomoći ili odmoći kad jedemo kaloričnu i masnu hranu.

Loading..

Zadnjih dana ste uživali u raznim domaćim specijalitetima koju sve bili ali ne dijetalni.Osjećate veliku grižu savjest.Evo nekoliko savjeta kako nam voda uz jelo može da pomogne ili pak odmogne kada jedemo jako masnu i kaloričnu hranu.Sigurno za ovo do sada niste znali.

Kada pijete vodu prije jela može da vam pomogne da izgubite kilograme jer nam prije svega napuni stomak pa manje jedemo jer je stomak već napunjen,ali ako jedemo hranu koja je jako masna i kalorićna može da izazove velike probleme i da vas dovede do gojenja i da samo postakne daljnje debljanje.

Nemaju baš svi ljekari isto mišljenje po pitanju efekta vode.Neki kažu da mi moramo da unesemo više od 2 litra vode dvnevno dok drugi kažu da je to velika varka i da mi treba da pijemo vodu onoliko koliko nam se traži.

Koliko hrana ima masnoće u sebi možete da saznate na jedan jako dobar način.Najbitnije je da čitate etikete i da pratite postotke i namirnice koje se nalaze u hrani.Hrana koja je jako puna kalorija jeste hrana koju gotov stalno jedemo a je to punomasno mlijeko,puter,sirvei,slanina,razne kobasice a to je sve ono što mi jako volimo.

Ova vrsta hrane u sebi sadrži visok nivo zasićenih masti.Masti podižu trigliceride koji mogu uzrokovati stvaranja naslaga u krvnim sudovima.Na taj način protok krvi je usporen i dovodi do velikih zdrastvenih problema.To dovodi do povišenog krvnog pritiska i raznih srčanih bolesti.

UTICAJ VODE:

Ako pijete vodu u vidu čaja to može da poboljša vaše varenje jer ih tako održavamo hranu u tečnom stanju i nedozvoljavamo da ostane u tvrdom stanju i da se stvrdne.To nam može jako dobro pomoći da se masti brže kreću kroz naš probavni sistem i da se nepotrebne masti u organizmu uklone.

Hladna voda sa druge strane nekada može negativno da utiče.Može da uspori proces varenja.Glavni problem je taj da je našem organizmu potrebno više vremna da provari hranu nego da je samo izbaci,a rezultat tome jeste da dobijamo višak kilograma.holesterol.


RJEŠENJE

Vodu treba da pijete prije jela jer tako smanjujete unos masti kao i sve ostale hrane tokom obroka kojeg unosite.Dvije čaše vode bit’ će vam jako dobre jer će te na taj način da napunite svoj stomak a to će da vam pomogne da budete manje gladni ali i da količinski manje pojedete

Nakon jela pijte najprije tople naptike koji će da pomognu da vam ubrzaju varanje masti a hladna piće potpuno zaboravite jer posebno ako se radi o masnoj i kaloričnoj hrani.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *