Svi pravimo ovu grešku:Crveni luk držimo u frižideru.Kada čujemo za ovo,odmah će te ga izbaciti! – Brzina

Svi pravimo ovu grešku:Crveni luk držimo u frižideru.Kada čujemo za ovo,odmah će te ga izbaciti!

Stručnjaci su vrlo često govorili da crveni luk ni pod raznom ne bih smjeli držati u frižideru,a nikada do sada nismo imali konkretan razlog zašto je to tako.

Loading..

Sada je došlo i zvanično saopštenje i objašnjenje.

Kako kažu ako luk držimo i ostavimo u frižideru,on na niskoj temperaturi se pretvara u šećer,te tako dovodi do promjene strukture samog luka a on postaje izuzetno gnjecav i jako mekan na dodir.

Njegova cijela struktura se mijena.

Da bih luk u sebi zadržao svježinu,treba se držati na hladnom,mračnom mjestu i suhom.Preporučljivo bih bilo da je to u mrežici da bih do njega dolazio vazduh koji mu je potreba za svježinu.

Na takvom stanju luk možete da čuvate i do tridesrt dana a ako ga čuvate na sobnoj temperaturi to je oko 7 dana.

Stručnjaci posebno upozoravaju da u frižideru ne smijemo držati i ni polovicu neiskorištenog luka,jer se tako na njemu jako brzo skupljaju bakterije.

BONUS SAVJET ZA VAS:

KAKO DA SE RIJEŠITE NEUGODNOG MIRISA IZ VAŠEG FRIŽIDERA:

1.Sirće

Možda nam zvuči čudno ali sirće zaista pomaže.Naše bake su čak koristile ovu mješavinu.Pomješajui sirće sa vodom i sa tim prebrišu frižider.Ostavite malo da se provjetri a rezultat će da bude odličan.

2.SODA BIKARBONA

Ovo je drugi način koji je takođe efikasan.Uzmite malo sode bikarbone koju razblažite u vodi.Uzmete zatim krpu i cijeli frižider sa tim prebrišete.Rezultati će da budu odlični i vbaš frižider će da blista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *