Svi mi volimo da pijemo prvu jutarnju kafu:Ali da li ste znali da je ona jako opasna! Iz vaše najdraže šolje vrebaju opasne bakterije po život! – Brzina

Svi mi volimo da pijemo prvu jutarnju kafu:Ali da li ste znali da je ona jako opasna! Iz vaše najdraže šolje vrebaju opasne bakterije po život!

Sto posto svako od nas voli da sa svojim kolegama u kancelariji priča i odmara uz omiljeno piće a to je kafa ili čaj.ALi nikome od vas nije palo na pamet koliko šolja izkoje svakodnevno pijete kafu može da našteti vašem zdrajui da vas ugrozi.Šolju dok smo na poslu peremo u kuhinji ako ima ili oak u wc i tako stvarano veći problem i veće bakterije skupljamo nego da smo je ostavili prljavu.

Loading..

Čarls Gerber koji je profesor mikrobiologije na jednom univerzitetu u Arizoni je napravio istraživanje koje je pokazalo da 20 % šoljica sadrži u sebi koliformne bakterije,čijem širenju inače doprinose prljave pune bakterija spužvice za suđe.

On je rekao da bi trebali da češće nosimo šolje svojoj kući i da je tamo temljno operemo.

Ove bakterije koje su otkrivene u svakoj petoj šoljici prije njihovog pranja ali su poslije pranja vjerovali ili ne pronašli se u svakoj od šoljica.

Kako vaša omiljena šolja ne bi postala leglo bakterija,Gerba je preporučio da je operete kod svoje kuće i to u mašini za sudove ili ako možete da je kratko prokuhate u loncu vrele prokuhale vode.Poznato je da visoke temperature uništavaju bakterije.

Ono što je pokazalo istraživanje mnoge je zaprepastilo,naime u 20 % slučajeva nađena je opasna bakterija ešerihija koli.

Umjesto da se brinete o tome koliko šećera stavljate u svoju kafu ili čaj i da li će to da naškodi vašem zdravlju,bolje bi bilo da povedete računa o tome iz čega pijete i šta se sve nalazi u toj šolji i kako može da vam naškodi i ugrozi zdravlje.

Stručnjaci su posavjetovali da od kuće svaki dan nosite svoju šolju ili pak ako niste u mogućnosti onda je operite čistom spužvicom i detrdžentom a onda obrišite ubrusom da bih se koliko toliko osigurali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *