Vijesti

Svi bježe sa Hrvatskih plaža! Pogledajte šta se dešava! (FOTO)

Kao sto i sami znate, ova sezona je skroz drugacija od prethodnih, te su mnogi razocarani zbog toga. Pandemija koronavirus je dosta toga promijenila, te je i turizam mnogo oslabio. Citav svijet je zbunjen, i niko ne zna kada ce ovome doci kraj, te kada cemo moci zivjeti kao sto smo do sada zivjeli. Mnogima su propali i godisnji odmori, kao i planiranje odmora na odredjenim destinacijama. Kada je rijec o prelasku granica, takve odluke se mijenjaju iz sata u sat i niko se ne smije usuditi krenuti na put.

Danas cemo govoriti o Hrvatskoj, te smo dosli do saznanja kako je turizam u velikom padu i da je cak preko 50% manje zarade ove godine. Veliki broj novinara tamo radi, i trudi se da sto vise dodje do adekvatnih informacija. Svi oni koji zive i rade u Hrvatskoj isticu da su zadovoljni iz razloga sto su smatrali da ce situacija biti puno gora kada su vidjeli kako je sve zapocelo i kako je cijeli svijet stao. Kao sto i sami znate, Slovenija je Hrvatsku stavila na zutu listu, a oni su najvise prihoda imali od Slovenaca.

Kada je Slovenija Hrvatsku stavila na zutu listu, odmah su bili svjesni cinjenice da Slovenci vise nece moci ici tamo na more. Svi oni koji su se u to vrijeme nasli na obalama mora, odmah su spakovali stvari i uputili se svojim kucama.