Sve žene imaju problem sa svojim zavjesama:Jako su lijepe kada su nove ali nakon par mjeseci,boja se ispere,dobiju žutu boju!Tome je došao kraj!POGLEDAJTE… – Brzina

Sve žene imaju problem sa svojim zavjesama:Jako su lijepe kada su nove ali nakon par mjeseci,boja se ispere,dobiju žutu boju!Tome je došao kraj!POGLEDAJTE…

Svi treba da znate da bijeli sintetički materijal i pamuk su jako osjetljivi na kuhanje,na since,na prašinu koja se svakodvnevno skupja ali i pušenje u kući.Tako se dešava da vaše zavjese tokom mjeseci postaju sive,ili skroz žute.Kako bih vratili im bjelinu njihovu potreban vam je samo jedan proizvod koji će da riješi sve vaše probleme.

Loading..

Svi jako volimo da imamo lijepe zavjese,koje imaju lijepe dekoracije i koje će da našu kuću uljepšaju,ali radi toga je jako bitno da se vodi briga o njima i d aih na pravi način odžavamo i čistimo.

Ako se zavjese nalaze u prostoriji u kojoj se puši onda trebate redovnije dačistite svoje zavjese.Dim se sav skuplja u njih i onda dolazi do bržeg razvoja bakterija.

Bez sumnje ste sigurno do sada pokušali da radite sa raznim sredstvima za povrat bjeline vaše zavjese.Standardni detrdženti ne mogu da pomogu vam to znajte.

Ali postoji jedan jako dobar trik koji će pomoći da vaše zavjese imaju posebnu bijelinu

Potreban vam je samo ocat i to bijeli alkoholni koji možete da kupite u svm trgovinama.Dodajte u mašinu za pranje veša zajedno sa zavjesam ubacite u bubnja te dodajte i šolju ocata a u odjeljak za detrdžent stavljate standardni detrdžent.Na ovaj načim možete da izbijelite zavjese,ručnike ali i posteljine i stoljnjake.

Jako je dobra stvar jer se zavjese rade od materijala koji su jako lagani za održavanje,i koji se nakon pranja ne trebaju da peglaju.Kako bih mogli da imamo divne i sovježene zavjese,prvo ih skinute,uklonite kvačice sa njih i perite ih mašini koji su predviđeni za pranje vune i to na temperaturi od 30 stepeni.

Možete prije toga kako bih saprali prašinu i bakterije jeste da ubacite u kadu iu jako hladnu vodu i onda tako isprane ih ubacite u mašinu.

NAŠ SAVJET JE DA SE BOJE NE BIH ISPRALE NAJBOLJE BIH BILO DA IH PERETE RUČNO U KADI BEZ UPOTREBE MAŠINE I NA OVAJ NAČIN OSIM ŠTO SE SAČUVA BOJA TAKO ĆE I ONE BITI MANJE IZGUŽVANE KAO ŠTO SE DESI U MAŠINI.

Postavite zavjese dok su još vlažne na prozor,te će tako biti vaša soba mirisna a i one će duže da mirišu i same će prirodno da se otegnu i ispeglaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *