Strašno nevrijeme pogodilo Balkan: Blokirane ceste i saobraćaj, srušena stabla! – Brzina

Strašno nevrijeme pogodilo Balkan: Blokirane ceste i saobraćaj, srušena stabla!

Na cijelom, širokom području Njemačke vlada veliki haus. Prije dva dana s epojavila jaka oluja koja je praćena jakim udarima vjetra kao i veliko nevrijeme koje je izazvalo velike probleme i poptunu obustavu drumskog i željezničkog saobraćaja. Na nekim dijelovima u Njemačkoj su svi jaki udari vjetra su prouzrokovalo ispadanje vozova iz šina.

Loading..

U blizini grada Keln i Ahen se desilo to da su svi ti jaki udari vjetra prouzrokovalo je veliko čupanje stabala iz korijena kao i da su se ta stabla obrušila na kolovoz. Čak se desilo da su i dva stupa koja su bila namjenjena za signalizaciju u potpunosti bila van pogona jer su ih uništili vjetar.

Kako navode mediji, u cijeloj Njemačkoj je proglašeno stanje vanredno stanje elementarne nepogode te su meteorolozi rekli da se za kompletan dio Njemačke izdalo upozorenje od jakih i olujnih udara vjetra koji će da budu dovoljno jaki da mogu da čupaju i dalje stabla te može da se desi i da se diže krov sa kuća.

Ljudi su jako uplašeni i boje se šta se može desiti u budućnosti.Mi smo sami svjedoci da se vrijeme jako promijenilo i dešava se da vrijeme više nije kao prije. Ljeta više ni blizu onih kao što su sada jer se dešava da su ljeta puna kišnih dana i jako lošeg vremena.

Takođe meteorolozi najavljuju da će i ovaj septembar i jesen biti takva. Puna kišnih dana te je takođe izdato upozorenje za cijeli region da će moguće biti jako velikih pljuskova i udara vjetra kao i poplova i pokretanja klizišta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *