Šta sve liječi jedna čaša vode i jedna kašika sode bikarbone? Nećete moći da vjerujete… – Brzina

Šta sve liječi jedna čaša vode i jedna kašika sode bikarbone? Nećete moći da vjerujete…

Sodu bikarbonu ima svaka kuća,svako domaćinstvo.Domaćice je u zadnje vrijeme dosta korsite kao ekološke čišćenje doma a i dok pripremaju jela.Dok je svi ostali koriste kao i lijek.I to jako učinkovit lijek.

Loading..

Najbolje bih bilo da ujutro kada ustanete popijete jednu mješavinu koja čini 1 kašikicu sode bikarbone i dobro je razmutite u čaši vode.

POGLEDAJTE ŠTA SVE MOŽE DA IZLIJEČI OVA KOMBINACIJA:

1.Prije svega ovo je prirodni antacid:

Antacidna svojstva ove smjesu su možda i vodeći razlog zašto je ovoliko popularno.Voda i soda bikrabona inače neutrališu želučanu kiselinu i sa tim pomažu u suočavanju sa refluksom ili poznatijom kao žgaravica.

Soda razmućena sa vodom smanjuje zapaljenja ali i formiranje gasa što može da ubrze stanje na primjer ako imate probavne smetnje koje se učestale kod mnogo ljudi.Antacidna svojstva ovog prirodnog sastojka su možda glavni razlog njegove velike popularnosti. Voda i soda bikarbona neutrališu želučanu kiselinu i time pomažu u suočavanju sa refluksom ili žgaravicom. Soda razmućena u vodi smanjuje zapaljenje i formiranje gasa, što brzo ublažava stanje, na primer u slučaju probavnih smetnji.

2.Vrši alkalizaciju tijela:

Naša hrana koju konzumiramo inače proizvodu kiselinu.A kiselo okruženje u našem tijelu dovodi do razvoja raznih bolesti.Kiselost našeg tijela nosi veliki rizik da mi obolimo od osteoporoze,artritisa ali čak i malignih oboljenja.Soda je jako dobra za neutralizaciju kiselosti u našem tijelu .

Kako biste na pravilan način alkalizovali tijelo,sodu bikarbonu treba da pijete u minimalnim količinima ili samo jednu malenu kašikicu razmutiti u čaši vode ali nedelja dana može da bude uzastopnog konzumiranja te zatim pravite pauzu.

3.Soda je izvrstan antisteptik:

Ovaj napitak možete da koristite u borbi protiv raznih bolesti i virusa i bakterija.Soda bikarbona prije svega liječi upalu grla ali ako dođe do upale usne dublje.

Jako je jednostavno:isperite grlo sa sodom bikarbonom koja je razmućena u čaši vode.

4.Pomaže kod liječenja urinarnog trakta:

Kašikica sode bikarbone se razmuti u jednoj čaši vode i može sa tim da se liječe i razne urinarne infekcije a sve to radi sposobnosti sode da smanji kiselost u u tijeli ali i u urinu.

Liječenje ide uz sodu bikarbonu,ali ispija se i sok od brusnice uz to.

KAKO DA PIJETE SODU BIKARBONU:

Ako liječite neke od navedenih bolesti,sodu bikarbonu pijte tri puta prije jela i to da u čaši vode od 200 ml razmutite jednu malenu kašiku sode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *