Nakon prošlo nedeljnih promjena temperatura, koje su bile prave proljetne, desio se preokret jer je stigao vikend koji je donio zahlađenje i hladnoću a meteorolozi najavljuju sada i pravu zimu sa snijegom ali i mrazom. Jeste neočekivano ali će se desiit.

Stručnjaci za portal upozoravaju na sledeće dane da će se desiti promjene i to će se odraziti na Evropski kontinent to jeste historijskom hladom valu sa Artika. Meteorolozi predviđaju snažne padavine sa Alpi, i Balkanu u utorak i upozravaju da će se javiit mraz koji će sada da ugrozi svu cvjetajuću vegetaciju koja je već počela.

Ono što je svima očigledno očekuje se i pogoršenje i zahlađenje i to u utorak poslije podne i snijeg bi mogao biti osim na planinama negdje i nizinama.- naveo je Marko Čubrilo koji je poznati meterolog na svojim društvenim mrežama.

Snijeg se očekuje u utorak na planinama a odmah u srijedu ujutro se očekuje i ostalim nižim predjelima. on se neće dugo zadržavati jer će temperatura tokom dana otići u plus. Od četvrtka opet toplije vrijeme.

By Brzina