Skoro pa cijeli život siječemo luk na pogrešan način i radi toga plačemo: Ovo je trik nakon kojeg će te da siječete bez problema kilogram luka! – Brzina

Skoro pa cijeli život siječemo luk na pogrešan način i radi toga plačemo: Ovo je trik nakon kojeg će te da siječete bez problema kilogram luka!

Slabo ko zna koji je to najbolji način da se siječe crni luk i to jako brzo i bez jedne suze. Ovaj trik je podijelio glavni šef jednog restorana. Ovo je rješenje koje nikako nismo mogli ni da očekujemo i nismo mogli da vjerujemo da se to tako radi. Kuhar po imenu Džek Skalfani je pokazao svim svojim pratiocama na društvenim mrežama kako da se luk siječe bez suza.

Loading..

Najprije ostavite luk u ljusci i najprije pronađite nož adekvatan. ko je nož tup onda stavarate još veći problem i sve je gore pa je radi toga potrebno da nađete nož koji je jako oštar. Nađite odmah srce luka i isjecite oko njega krug a pošto ste to napravili izvucite sredinu koja se nalazi u srcu. Sada nakon ovoga vi možete bezbrižno da siječete luk.

Ono što je zaista pogrešno što svi radimo i na taj način pravimo jako velike greške jeste što polovicu luka koje je neiskorištena stavljamo u frižider. Nismo ni svjesni koliko problema možemo sebi tako da napravimo. Jer se pod tim okolnostima javljaju bakterije. Da bi luk imao svoju svježinu, on treba da se čuva na jako hladnom, mračnom i suhom mjestom i najbolje bi bilo da se on nalazi u mrežici da bi do njega došao vazduh a ne da krene da truhne. U takvom stanju luk može da se čuva do 30 dana. Ako ga držite na sobnoj temperaturi, on može da izdrži samo sedam dana.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *