Saznajte koji je razlog zašto vam noge smrde?Mi Vam donosimo trik kako da zauvijek se riješite tog problema. – Brzina

Saznajte koji je razlog zašto vam noge smrde?Mi Vam donosimo trik kako da zauvijek se riješite tog problema.

Mnogi muku muče sa neugodnim mirisom stopala. Dugo radite i često se ubuveni, šta učiniti po tom pitanju ….

Mnogo osoba ima veliki problem sa neprijatnim mirisom njihovih snogu.Da li se to stvori od velikog rata ili ako ste dugo u nekom poslu i obuću ne skidate po cijeli dan,mi Vam donosimo trik kako da se riješite tog neugodnog problema.

Razlog smrada vaših nogu jeste znboj i razvoj bakterija koje se ksupljaju oko znaja.To proizvodi smrdljivu masnu kiselinu koja može biti gora i gora ukoliko se ne riješi problem na vrijeme.

Svi ste već sigurno upoznati sa tim da su gljivice glavni krivac kod stvaranja atletskog stopala pogotov kod toplih i vlažnih područja gotov cijelog dana a to su inače mjesta oko pristiju.Do dovodi do još goreg neugodnog mirisa radi kojeg se niko ne želi zadržavati u vašoj blizini.

Provjerite područje između nožnih prstiju

Prvo što treba da uradite jeste da provjerite područje između prstiju

Ako koža između prstiju promijeni boju i postane crvena i vlažna s vremena na vrijeme trebate da znate da imate jednu vrstu gljivčnog oboljenja.To u velikom broju znači da vam se pojavila infekcija odnosno atletsko stopalo.

Ono što trebate jeste da u apoteci potražite sprej protiv gljivica jer on je jako bolji od praha.Ono što trebate da radite jeste da ga koristite i još 20 dana i nakon što se simtomi povuku.Ako vam se problem ne riješi savjet je da potražite ljekara.

Obratite pažnju na čarape koje oblačite i kupujete

Čarape ne bih trebale da budu tijsne ili preuske uz vašu nogu.Ono što je najbitnije jeste davaše čarape mijanjete svaki dan.Ono što je neohodno za čarape jeste da u sebi sadrže oko 70 % vune sa kombinacijom od 30 % nekih drugih umjetnih vlakana.Ono što takođe mnogi savjetuju jeste da se izbjegava upotreba 10 % pamučnih čarapa jer one upijaju vlagu i doći će do toga su vam noge stalno vlažne.

Napravite kupku kod kuće od namirnica koje sigurno imate u svojoj kući i probajte na prirodan način da riješite problem.

Ono što vam je potrebno jeste:

-topla voda

jabukovo sirće

-soda bikarbona

Upustvo kako napravite smjesu:

Jabukovo sirće stavite u lavor. Zatim noge potopite u tu smjesu.Držite tako oko 20 minuta.Nakon toga noge osušite i stavite u lavor sa toplom vodom.Tu držite oko 20 minuta i dodajte tu sodu bikarbonu i još 15 minute pratite to.

Ovaj tretman treba da ponavljate nekoliko dana.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *