Saznajte koji je razlog zašto vam noge smrde?Mi Vam donosimo trik kako da zauvijek se riješite tog problema. – Brzina

Saznajte koji je razlog zašto vam noge smrde?Mi Vam donosimo trik kako da zauvijek se riješite tog problema.

Mnogi muku muče sa neugodnim mirisom stopala. Dugo radite i često se ubuveni, šta učiniti po tom pitanju ….

Loading..

Mnogo osoba ima veliki problem sa neprijatnim mirisom njihovih snogu.Da li se to stvori od velikog rata ili ako ste dugo u nekom poslu i obuću ne skidate po cijeli dan,mi Vam donosimo trik kako da se riješite tog neugodnog problema.

Razlog smrada vaših nogu jeste znboj i razvoj bakterija koje se ksupljaju oko znaja.To proizvodi smrdljivu masnu kiselinu koja može biti gora i gora ukoliko se ne riješi problem na vrijeme.

Svi ste već sigurno upoznati sa tim da su gljivice glavni krivac kod stvaranja atletskog stopala pogotov kod toplih i vlažnih područja gotov cijelog dana a to su inače mjesta oko pristiju.Do dovodi do još goreg neugodnog mirisa radi kojeg se niko ne želi zadržavati u vašoj blizini.

Provjerite područje između nožnih prstiju

Prvo što treba da uradite jeste da provjerite područje između prstiju

Ako koža između prstiju promijeni boju i postane crvena i vlažna s vremena na vrijeme trebate da znate da imate jednu vrstu gljivčnog oboljenja.To u velikom broju znači da vam se pojavila infekcija odnosno atletsko stopalo.

Ono što trebate jeste da u apoteci potražite sprej protiv gljivica jer on je jako bolji od praha.Ono što trebate da radite jeste da ga koristite i još 20 dana i nakon što se simtomi povuku.Ako vam se problem ne riješi savjet je da potražite ljekara.

Obratite pažnju na čarape koje oblačite i kupujete

Čarape ne bih trebale da budu tijsne ili preuske uz vašu nogu.Ono što je najbitnije jeste davaše čarape mijanjete svaki dan.Ono što je neohodno za čarape jeste da u sebi sadrže oko 70 % vune sa kombinacijom od 30 % nekih drugih umjetnih vlakana.Ono što takođe mnogi savjetuju jeste da se izbjegava upotreba 10 % pamučnih čarapa jer one upijaju vlagu i doći će do toga su vam noge stalno vlažne.

Napravite kupku kod kuće od namirnica koje sigurno imate u svojoj kući i probajte na prirodan način da riješite problem.

Ono što vam je potrebno jeste:

-topla voda

jabukovo sirće

-soda bikarbona

Upustvo kako napravite smjesu:

Jabukovo sirće stavite u lavor. Zatim noge potopite u tu smjesu.Držite tako oko 20 minuta.Nakon toga noge osušite i stavite u lavor sa toplom vodom.Tu držite oko 20 minuta i dodajte tu sodu bikarbonu i još 15 minute pratite to.

Ovaj tretman treba da ponavljate nekoliko dana.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *