Sarajevska scena je nažalost ostala bez velikog muzičara:Njemu su se poklonili Merlin.Tifa,Halid! Zaista tužno! – Brzina

Sarajevska scena je nažalost ostala bez velikog muzičara:Njemu su se poklonili Merlin.Tifa,Halid! Zaista tužno!

Da je Bosna i Hercegovina jedan veliki rasadnik muzičar ali i pjevaća u poslednjih pola vijeka,dokazale su velike zvijezde koje su se pojavile i dokazale sa čime je Bosna i Hercegovina bogata.

Loading..

Bijelo Dugme,pa Crvena Javuka,Zabranjeo Pušenje,Halid Bešlić,sve su ovo neka od imena koja su iz tog rasadnika talenta izlašli.Neki su odatle odlučili otići da bi svoju karijeru gradili na nekom drugom mjestu a nastavili su da nižu uspjege u svijetu.A neki su svo vrijeme ostali vijerni svojoj domavinii svom gradu pa ni u teškom i nesretnom ratu oni nisu napustili svoju državu.

Iz samog centra Bone i Hercegovine,iz Sarajeva su upravo krenuli mnogi urbani alii moderni talasi.Sjećamo se da svih muzičkih talasa koju su pokrenuli Nadrealisti a nzavali su ga Nju Primitivs,odnosno Novi Primitivizam.Čanovi bendova,Plavi orkestar,Zabranjeno pušnje ali i Bombaj štampa su ovu cijelu priču sami pokrenuli i ona je i dan danas jako slušana i cijenjena muzika.

Da ništa ne traje cijelu vječnost,dokaze je i ovaj pokret koji je krenuo da nastaje osamdesetih doina,i to nam pokazuje da oosbe ne mogu da žive vječno i ideje ne mogu da žive i svima je poznato da tome mora doći nekada kraj.Sve poznate ličnosti su se ovih dana oprostili od jako poznatog lica Nedžiba Nene Jeleča.On je bio zaista jedan jako dobar i vrstan tonski majsor,veliki producent i aranžer.On je svim poznatim osobama radio i bio je svima jako drag i poštovan.On je sahranjen na sarajevskom groblju Faletić.

On je sa nekoliko jako poznatih muzičkih imena sarađivao i bio je poznati muzički radnik koji je više decenija trajao.Nema grupe ni pjevača da o nije radio tonsku realizaciju.Veliki broj muzičara je bilo na njegovoj sahrani ,velikog čovjeka giganta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *