Radi ovog uređaja vam dolazi visok račun za struju: Kada ga isljučite vidjet će te pravu potrošnju! – Brzina

Radi ovog uređaja vam dolazi visok račun za struju: Kada ga isljučite vidjet će te pravu potrošnju!

Osim što će da vam uštedi novac, ako isključite ovaj uređaj bit će te dosta sigurniji kada se dese grmljevinske oluje kada svi ostali uključeni uređaji prijete vam od udara groma.

Loading..

Da li ste znali da vam kućni aparati vode tajni život i ako su isključeni !

Pogledajte ovaj popis uređaja koji troše električnu energiju čak i kada je u pitanju prazan hod.

1.PUNJAČ ZA MOBITEL

Mnogo osoba prave veliku grešku tako što ostavljaju punjač u utičnici čak i kada se desi završetak punjenja.

Ali nama se to čini jako praktično i često smo mi jako lijeni da isključimo iz struje. Cijena samog punjača nije velika ali mi sami nismo svjesni koliko nam struje troši dnevno. Procjenjuje se d aon troši dnevno oko 1,2 vata.

2.DIGITALNA TV

Malo ljuti takođe zna da digitalni prijamnici iako su isključeni nastavljaju da primaju signale i ako isključite TV. Kada isključite telvizor, isključite prijemnik iako vam se čini to da nije logično. Ovo vam troši dnevno 22 vata.

3.TELEVIZIJA

Jeste li svjesni toga da pritiskanjem gumba za uključivanje televiziji ili uključivanej sa tim ga stavljate samo u stanje pripravnosti. Morate ga skroz isključiti ako ne želite da vam troši električnu energiju.

4.RAČUNAR I PRIJENOSNI RAČUNAR

Čak i kada su isključeni i kada ne nerade oni naime rade površno i sami prijenosni računari rade u pozadini. Ako ne želite da vam se ukrade oko 96 vati dnevno onda morate da skontate način da ga isključujete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *