Radi jakih vrućina imate problema sa spavanjem:Ovaj trik sa peškirom može da vam olakša život! – Brzina

Radi jakih vrućina imate problema sa spavanjem:Ovaj trik sa peškirom može da vam olakša život!

Svjedoci smo da u zadnje vrijeme temperature divljaju i da s epenju iznad 30 stepeni u cijelom našem regionu i našoj zemlji.Sami ste u problemu jer ne možete da spavate i morate sami sebi da pronađete neka rješenja da olakšate nesanicu.

Loading..

Preko 50 posto ljudi ove ljetne vrućine navode kao najveći problem radi kojeg ne mogu da spavaju i jako teže uspiju da zaspe i ako zaspe vrlo često se bude ali ima nekoliko načina da sebi olakšate taj težak i vrel period.

JEDAN OD NJIH JESTE LEDENA FLAŠICA

Jedan od jako jednostavnih načina da se ohladite jeste da napunite plastične flašice ledenom vodom na ovaj sličan način zimi pomažete da se zagrijete tako što flašicu napunite vrućom vodom.Nakon što ste napunili flašicu vodom onda je stavite u zamrzivač i pola sata prije odlaska u krevet stavite je u svoj krevet među čaršafe kako bi dugo bil svježi i lakše zaspali.

MOŽETE DA ZAMRZNETE SVOJU PIDŽAMU:

Svoju pidžamu stavite ili odjeću u kojoj odlučite da spavate u jednu plastičnu vrećicu te tako stavite u zamrzivač pred spavanje 15 minuta.To će da vam dan osjećaj svježine i to možete da uradite i sa svojom posteljinom.

MOKAR PEŠKIR:

Ako usu vrućine prevelike i ne možete da izdržite i na jedan način ne možete da se rashladite potrebno je da svoj peškir pokvasite sa hladnom vodom i pokrijete se sa njim umjesto sa pokrivačem koji stoji pored vas.Efekat hlađenja će da vam pomogne da brzo zaspite i na taj način snizite temperaturu svog tijela.

IMATE LI VI KOJI SAVJET ZA TO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *