Pripremila je jedan list kiselog kupusa i postavila na lice: Nakon 15 minuta iznenadila se onim što je vidjela! – Brzina

Pripremila je jedan list kiselog kupusa i postavila na lice: Nakon 15 minuta iznenadila se onim što je vidjela!

Kiseli kupus je jako pun vitamina i minerala ali sigurno nikada vam nije palo na pamet da cijelu lisku od kiselog kupusa stavite na svoje lice. Svima je poznato da kupus ima jako puno vitamina C, beta- karotena , kao i kalijuma, željela, magnezija i sumpora.

Loading..

Sa kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali mogu da dođu do izražaja jer se na taj način lakše prihvataju. Radi toga je jako bitno da se ove namirnice unose jer to djeluje kao pojačivač da bi se imuno sistem oporavio.

Ovo je sve dokazala jedna dama kojoj nije nimalo bilo strano da na svoje lice postavi lisku kiselog kupusa i tako da uradis neku vrstu detoksikaciju kože. Maska od jedne liske kupusa može da nahrani vaše lice i ono može da pomogne lakše i dosta mekanije.

KAKO DA PRIPREMITE MASKU:

Uzmite lisku kiselog kupusa te je malo operite. Najbolje bi bilo da je izlomite na mjestima gdje se nalaze korijen i žile i na taj način bi minerali dosta lakše stigli do vaše kože.

Uzmite tu jednu lisku koju ste prije svega primjetili, stavite na suhu, prije toga opranu kožu i držite to jedno 15 minuta. Najbolje da bi maska mogla da stoji na vašem licu u ležećem položaju. Nakon određenog vremena, skinite lisku i na taj način možete da primjetite kako je ta liska postala dosta topija. To je znak da se vaša koža krenula širiti i tako krvotok poboljšan. Ovo je jako odličan zna da je vaša koža sada toliko nahranjena i da je u njoj sada maksimalno nutrijenata iz ove jako korisne zimske namirnice. Nakon ovoga umijte lice mlaknom vodom i sve to blago sa peškirom osušite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *