Preminuo je: Pojavila se zvanična i udarna vijest iz Haga. Srbi ne mogu da vjeruju, u očaju su… – Brzina

Preminuo je: Pojavila se zvanična i udarna vijest iz Haga. Srbi ne mogu da vjeruju, u očaju su…

Manojlo Milovanović koji je bio prvi čovjek ratnog zločinca, Ratka Mladića, umro je u srijedu ujutro u Banja Luci. Ova vijest je sve šokirala i iznenadila jer on nije bio bolestan i iznenadila je cijelu Republiku Srpsku. Milomir Savčić, koji je inače predsjednik Boračke Organizacije Repubike Srpske kaže da se trebaju predati ogromne zasluge generalu Miovanoviću naime za organizaciju i pravilnu upotrebu Vojske RS, za sva njena ratna dejstva, za red i disciplinu.

Loading..

Za njega smo svi smatrali da je on drugi čovjek Vojske RS, od njega se uvijek jako puno očekivalo ali i od njega se dobijalo, ali je on nepravedno bio u sjenci, prvog generala Mladića,a li ni po čemu on nije manje zaslužen za to šta je Vojska RS uradila da bi se stvorila sadašnja RS.

Prema Savičićevim riječima, Milanović je većinski dio svoje karijere proveo u operativnim dužnostima ” koje su bile dosta dalje od druge javne scene, što ga nije smetalo, čak mu je bilo jako stalo do toga a smijao bi se kada bi neko drugi se kitio sa njegovim perjem i njegove zasluge pripisivao kao svoje.

Njegova sahrana će da bude u petakna banjalučkom groblju gdje je on i živio zadnjih 25 godina. Iza njega su ostali supruga, sin,kćerka i unuka kojoj se on posvetio u potpunosti.

Nakon završetka rata, Milovanović je tvrdio da Mladić naime nije odgovora na te zločine koji mu se prepisuju, pa je svjedočio pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *