Poznatija je kao Drvo Novca:Pogledajte na koje mjesto trebate da stavite ovu biljku i vaš novčanik nikada neće biti prazan! (FOTO) – Brzina

Poznatija je kao Drvo Novca:Pogledajte na koje mjesto trebate da stavite ovu biljku i vaš novčanik nikada neće biti prazan! (FOTO)

Postoje drevno vjerovanje koje potiče iz Japana a preuzeli su ga Kinezi,te prema feng šuiju (Crassula ovete),drvo novca drugačije rečeno ili drvo žada,japansko drvo,dolar drvo ili kako naš narod ga zove parac.On privlači novac u domu u kojem se gaji,voli i održava.Njeno prisustvo u prostoriji jako pozitivno utiče na vaš posao,te je jako dobar i da se nalazi u vašoj kancelariji-

Loading..

Ono što je posebno kod ove biljke,jeste što je ona takva da sama sebe izdržava,nije zahtjevna te njen izgled je jako privlačan.

GDJE DRŽATI OVU BILJKU:

Prema vjerovanja feng šuiju drvo novca bih trebali da držite sa desne strane kod ulaznih vrata kako biste privukli što više pozitivne energije ali i novac.

Čak i ako ste oni od osoba koji ne vjerujete u istočnjačko vjerovanje,potrebno je da okružite sa biljkama jer one jako dobro utiču na vas,šire jako pozitivnu vibraciju i nikako vam ne može naštetiti.

Ovo je biljka koja ne zahtjeva posebnu njegu.Njoj je potrebno da se pronađe adekvatan prostor i ona vam daje sve od sebe.

Vaša energija će da bude na zavidnom nivou,jaka i samim tim kada je dobra energija onda privlačite sve dobro u vaš život.

Ovo je biljka koja inače ima jako mesnate listove .Te i kada je hladan period dovoljno je samo da je zalijete oko dva puta.Ona pušta cvijet tokom zime,te je potrebno da je držite unutra u prostoru sve do mjeseca aprila i to na temperaturi koja ne smije da prlazi ispod jedan stepen.

Jako voli svjetlost ali ne direkno suce.

Zemlja u kojoj se deži jeste 40 posto pjeska i 20 posto šumskog pijeska i samo 20 posto zemlje za cijeće.Potrebno je da bude popunjeno i sa sitnim šljunkom ili malena lomljena cigla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *