Poznati Bosanski ljekar šokirao svojom izjavom:Svako jutro žena treba ovo da pojede kako bih bila prije svega mršava ali i zdrava! – Brzina

Poznati Bosanski ljekar šokirao svojom izjavom:Svako jutro žena treba ovo da pojede kako bih bila prije svega mršava ali i zdrava!

Emir Solaković poznat u narodi kao jako vrstan ljekar je gostovao u jednoj emisiji.On je inače opšti srčani i vaskularni hirurug.

Loading..

Rekao je šta je najbolje muškarcima da doručkuju a šta ženama.

“Ja inače ustajem oko pola šest.Mom organizmu je sasvim dovoljno 6 sati da se naspava i da bude odmoran.Mogu da kažem provjereno da ljudi koji spavaju duže od šest sati dnevno imaju neke probleme.Nije uredu da se spava duže od šest sati.Organizam sam odlučuje da se budi nakon 6-7 sati,ako je naravno zdrav i ako funckioniše dobro.

Ako nikada ne možete da se naspavate onda imate neki problem:ili previše radite ili ste pod velikim stresom ili pak imate problem sa nekom bolešću.”

Za ljude koji su gojazni ja mogu da kažem da su to pacineti.Oni koji su gojazni naravno da imaju veću vjerovatnoću da postanu bolesni.

Ja nikada nisam vidio da debeo čovjek se odluči za doručak.On uvijek preskoči doručak.Uvijek se odluči da uzme neke grickalice ili bilo šta nezdravo,Kada krene da jede,jede kao da ubacuje u rupu bez dna.Jedino njegovo kretanje jeste iz automobila pa sve do kuće.Mnogo jede a njegova fizička aktivnost je mimalna i radi toga dolazi do gojaznosti.

Najbolji doručak z aženu bio bio:Onog trenutka kada se probudi da popije bilo koji čaj koji voil.Tako sve otrove koji su se skupili tokom noći isperete.Zatim uzmite jaje.Za ženu bi idelano bilo da napravi doručak od tri bjelanca i jedno cijelo jaje.To je automatski 10 grama proteina.

Muškarac bih trebao da napravi kajganu od 5 bjelanaca i jedno cijelo jaje.Manoća se mora unositi jer je to jako bitno za čovjekov organizam.Ako želite da unesete zdrave masnoće preko vaše kajgane slobodno pospite malo maslinovog ulja.

Vašem mozgu i muškom i ženskom naravno je potreban šećer ali koji šećer.Ja vam dajem sajvet da uzmete zob skuhate i tu dodate par kockica tamne čokolade,pa čak i koja suha šljiva.Ovo je idealan doručak a vaš organizam će vam reći “Hvala Vam mnogo što si mi ovo dao”

Naše tijelo jako voli zob jer je to namirnica koja ima u sebi istu supstancu baš kao i majčino mlijeko.

Nemojte nikada jesti pahuljice jer su to jako loše stvari.Puno šećera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *