Pogledajte se u ogledalo: Da li su vaše oči crvene! Ukoliko imate taj problem,odmah se obratite ljekaru jer ovo može da bude jako veliki problem koji može da vas košta zdravlja! – Brzina

Pogledajte se u ogledalo: Da li su vaše oči crvene! Ukoliko imate taj problem,odmah se obratite ljekaru jer ovo može da bude jako veliki problem koji može da vas košta zdravlja!

Crvenilo u očima se često prepisuje teškom umoru ili kada dođe do pucnja kapilara u vašim očima.Niko odvas sigurno ne zna da kada se pojave ova pojava,crveni oči ,to može da ukazuje da imate neku skrivenu i tešku bolest.

Loading..

Ako ste osoba koja ima suhe i pored toga crvene oči to može da bude znak da imate bolest i i da ste obolili od reumatoidnog artritisa,to su pokazala razna istraživanja.Ova vrsta artritisa inače stvara velika oštećenja na suhim žlijezdama.To spriječava da se pojavljuje vlažnost očiju koja je inače prirodna.Oči vam uglavnom postanu jako suhe i iritantne poslije teškog radnog dana ali i radi nedostatka normalnog očnog sekreta dolazi do stvaranja crvenila u očima.

Crvene oči mogu da vam pokažu da imate znak da imate artritis a ako se desi da crvenilo u očima prati i bolove u zglobovima i iznenadan gubitak težine,to vam pokazuje da bolujete od reumatoidnog artiritisa i da uveliko vlada u vašem tijelu.AKo vidite da se crvenilo pojavilo odmah morate da se javite ljekaru jer ovakva pojava na vašim očima može da brzo ošteti vašu rožnjaču i izazove sljepilo i to može jako puno da vam naškodi.

Vaše oči vas inače odaju i pokazuju šta ste radili i koliko dugo ste radili.Da li ste slabo spavali ili ste bili u bazenu sa hlorisanom vodom.Ali ponekad kako smo i naveli da crvenilo može da pokaže da imate probleme koje se dugo kriju u vašem tiijelu.

Bolest kao što je reumatoidni artritis zahtjeva da se dugo liječi i za njega nema nekog adekvatnog lijeka.Inače se radi samo na smanjivanju simptoma i ublažava zapaljenja očiju.Ljekari za crveno u očima kaže se da se stavljaju kapi za oči a ako vam ni to ne pomogne onda je potrebno da dobijete terapiju koja je adekvatna od strane ljekara.

Ali nemojte da se prepadate nakon ovih riječi.Crvene oči mogu da budu takve i nakon što puknu kapilari.Ako se desi da ste imali velika naprezanja,dugi kašalj,može da se desi da vam oči postanu crvene radi naprezanja i pucanja kapilara.To jako ružno izgleda bez sumnje ali nije ozbiljno.Nema načina da se riješite crvenila nego morate da čekate da to prođe i samo se povuče a toinače traje do sedam dana.Bol nema ili ako je ima ona je neugodna imalo bolna.Pored ovog nema nekih problema kod kvaliteta vida ali ima osjećaj neugodnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *