Pogledajte kako na pravi način da uzgajate u svojoj bašti krastavice:Bez gorčine i sočne! – Brzina

Pogledajte kako na pravi način da uzgajate u svojoj bašti krastavice:Bez gorčine i sočne!

Ako primjenite ovaj način koji smo mi pronašli za vas bez sumnje će te imati plodan i jako bogat urod u vašoj bašti!

mi smo za vas pripremili par savjeta o sadnji i o zaštiti vaših krastavaca.Krastavice kao povrće nisu nikako komplikovane za uzgoj.

Loading..

Ali mogu da budu jako zahtjevne ako se uzgajaju na polju.Sa tim možete da imate dobar uzgoj samo ako pratite naše savjete.Ovako upotrebljeni savjeti mogu da vam pomognu i kod boljeg uzgoja u plastenicima.

SAVJETI:

Jako je bitno da prilagodite temperaturu i vlagu:

Da bi uzgajali ovo povrće potrebno je prilagoditi temperaturu i vlažnost tla. Krastavci su jako osjetljivi na temperaturu zraka i vlažnost tla.

Da bi na pravi način uzgajali krastavice potrebno je da napravite ugodnu temperaturu ali i vlažnost tla na kojem se nalaze krastavice.One su jako osjetljive na temperaturu ali i vlažnost.

Krastavci hoce jako velike temperature zraka i često zaljevanje vodom.Povoljna temperatura kod uzgoja krastavaca je od 25 do 35 stepeni.

Ono što je kod njih problem jeste jako niske temperature.Veoma loše niska temperatura može da utiče na rast i sam razvoj sadnice ali i ploda.

NAJBOLJE JE DA KRASTAVICE POSADITE KADA JE PROMJENLJIVO VRIJEME:

Tlo na kojem želite da posadite sadnicu mora da ima neutralne ili ipak kisele ph vrijednosti.Ovo je jako bitno jer je krastavici od velikog značaja da do nje voda stiže do njenog korijena i da na taj način se hrani sadnica.

Kada sadite krastavice jako je bitno da je često zaljevate.To se ne radi samo na početku rasta ploda nego i kasnije kada ona krene da se razvija.Ako vaši krastavci ne dobiju potrebnu količinu vode veoma je moguće da oni budu gorki.

JAKO JE BITNA ZAŠTITA!

Krastavice treba da zaštitite od raznih bolesti ali i štetočina koje mogu da ih ugroze.Baš kao i druge biljke,krastavci su jako osjetljivi na sve vanjske uslove koji ih okružuju.

Najveći neprijatelj krastavaca jeste plemenjača.Oboljenja kod krastavica možete da prepoznata kada vidite da se na listovima vaše sadnice pojave žute fleke koje se za jako kratko vrijeme prošire i zahvate sav list i tako unište biljku i njen plod.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *