Pogledajte kako da pripremite ulje od origana:Pomaže kod stomačnih problema,bubrega i podizanja iminuteta! – Brzina

Pogledajte kako da pripremite ulje od origana:Pomaže kod stomačnih problema,bubrega i podizanja iminuteta!

Ulje origana može damijenja svoja svojstva gledajući godišnja doma.Kada j eljeto listovi su puni ulja i tada je potrebno da skupljate origano i da pravite ulje za svoju upotrebu.

Loading..

Origano je inače poznat u narodu kao jako dobar prirodni ANTIBIOTIK I ANTISEPTIK koji može da djeluje u jednu ruku i antigljivično.

Baš radi svih ovih svojih sastojaka preporučuje se da se konzumira kod urinarnih problema.

Da li ste znali da origano možete da koristite i kao sredstvo za smirenje jer prije svega ima sedativno dejstvo.

Pored toga ako ste osoba koja muči probleme sa nesanicom i plućnim tegobama može vam origano u velikoj mjeri da pomogne.

Ulje koje se priprema iz lista origana je najbolje i najače ako bvi možete da odmah ubere svježe ali ako nemate tu mognućnos tmože da vam osluži i sušeni origano.

AKo želite da se riješite dosadne Escherichie coli potrebno je samo da lističe divljeg origana omješata sa listovima ruže i dodate tu i bijeli slez.Od svih ovih navedenih sastojaka pripremite ulje i problem će da bude iza vas.

Ono što vas trebamo upozoriti jeste da vodite računa oko primjene divljeg origana jer može da vrlo lagano uništi i pozitivne bakterije u vašem organizmu.

Jedan od najlakših načina da sačuvate svoj lično uzgojeni origano jeste da ga osušite,nez obzira da li se radi o onom kojeg ste brali u prirodi ili svom domu.Ono što je potrebno jeste da grančiće rasporedite na papir i to stavite na sobu gdje ima vjetra ali da bude što dalje od sunca.Čim listovi krenu da se lome,potrebno je da stavite u teglu,dobro zatvorite i tako čuvate na hladnom mjestu .

POGLEDAJTE KAKO DA NAPRAVITE SAMI ULJE:

Odnos ulja i origana treba da ubde 1:1.Možete da pravite u jače ulje i tako će te naravno da više stvite origana.Probajte za početak ovako stavite jednu polovinu šolje origana i jednu polovinu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Najprije operite i osušite origano,Stavite u jednu kesicu koja ima pantent kako bi ulje bolje pustilo svoje vrijednosti.Zagrijete maslinovo ulje ali ne smije vam prokuhati.Stavite sve u jednu kesicu i promješajte te dodajte u teglu i tako da vam stoji oko dvije sedmice na hladnom.Nakon dvije sedmice procijedite ulje i dobili ste bočicu zdravlja!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *