Kada mi progovorimo o nekim kućnim poslovima svaka će žena da se složi sa jednim a to da su najgori i najdosadniji kućni poslovi koji nemaju skoro pa nikada kraja. Sigurni smo da svim ženama jako velika muka kada stigne vrijeme da se treba čistit šporet to jeste rerna. SADA MI u nastavku za vas donosimo jedan trik kako da spremite sprej da čistite rernu od prirodnih sastojaka koji će masne naslaga da skine i to za samo par minuta i da svima olakša posao.

Ima jedno jako jednostavno rješenje koje može da se primjeni u svakoj kući i samo pet koraka treba da se slijed a to je. Prvo treba da uklonite sve zagorjele ostatke. Drugi korak: naspite malo sode bikarbone i preko toga sirćeta bijelog. Treći korak: Poslije toga kada naspete i sirćeta uključite rernu na 150 stepeni ali samo na 5 minuta da bi se mast krenula topiti i skidati sa rerne. Nakon toga isključite i neka ovo stoji oko 15 minuta.

Četvrti korak: Nakon 15 minuta masnoća u potpunosti omekša, ribajte ovo sa lopaticom koju ste obložili od aluminijske folije. Peti korak: Obrišite sa toplom vodom i možete da se divite rerni i čistoći kao da je tek kupljeno. Ovo je jednostavno i ono što je najbolje jeste da čisti i najprljaviju rernu.

By Brzina