Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ovo su novi uslovi za penziju: Od SLEDEĆEG mjeseca sve se mijenja, penzioneri tuguju, plaću kao kiša! Ne mogu da vjeruju da će im se ovo desiti (FOTO) – Brzina Info

Sada iz Zavoda za penziono i zdrastveno osigurenaj je saopšteno da je donesena sada nova odluka za koju su rekli da treba da stupi na snagu od 1. januara a po kojoj se sada mijenjaju svi uslovi u pogledu dužine i rasta radnog staža. Naime sve žene koje žele da odu u penziju moraju da ispune islove od 63 godine i 2mjeseca života kako bi ostvarili punu starosnu penziju što znači da se radni staž produžuje sada za puna 2 mjeseca.

Ovo je odluka koja bi trebala da bude na snazi do 2032. godine kako bi se moglo izjednačiti dužina radnog staža za muškarce i žene i tada bi uslov bio starosna dob od 65 godina i minimum sada 15 godina radnog staža. Kada su u pitanju muškarci za sada ostaje pitanje da li oni ostvaruju pravo na penziju sa napunjenih 65 godina.

Kada se progovori o prijevremenoj penziji, tu nije došli do nikakvih zakonskih promjena ali i uslova i za odlazak u prijevremenu penziju potrebno j da žena ispuni uslov od 58 godina i da imaju radni staž od 39 godina i 4 mjeseca osiguranog radnog staža.

By Brzina