Ovo je začin bez kojeg ne možemo ni ti jedan dan!A nismo ni svjesni da radi njega imamo veliki stomak!Pogledajte o čemu se radi! – Brzina

Ovo je začin bez kojeg ne možemo ni ti jedan dan!A nismo ni svjesni da radi njega imamo veliki stomak!Pogledajte o čemu se radi!

Svi već znate kako zdrava i uravnotežena hrana može da utiče na nas.

Loading..

Svi naravno već jako dobro znamo da treba da jedmeo zdravu hranu,punu vlakana,proteina i raznih vitamina koji su nam potrebni z anaš organizam i funkcionisanje organizma.

Naravno do toga nećemo doći ako jedemo nezdravu hranu,punu aditiva nego naravno do toga dolazimo konzumacijom prirodne hrane,svježe hrane koja je jako bogata svim vitaminima i mineralima.

Ali dolazimo do jednog problema,sta da se radi ako je ishrana korigovana ako se prate svi savjeti ali vaši kilogrami ne padaju,odnosno svako jutro kada ustanete dobijete šok jer pokaže se veća kilaža.

Razna istraživanja koja su se dogodila u Londonu su došla do rezultata kako je najveći problem u kako oni kažu “tihom ubici”.Vi tu namirnicu ili začin svaki dan konzumirate a niste ni svjesnikako utiče na vas i vašu kilažu.

Riječ je o “natriju”,on se većinom nalazi u začinu kojeg svi koristimo svaki dan u svakom obroku a to je sol.

Istraživanja su pokazala da veliki broj ljudi kuhinjsku so upotrebljava čak 4 puta više nego što im je soli dozvoljeno i potrebno njihovom organizmu.

Evo u čemu se krije problem!

Natrij koji se nalazi u soli dovodi do skupljanja vode u našim tkvinima i to djeluje tako da smanjuje mogućnost gubitka kilaže.A takođe prevelika količina koja se unese u naš organizam usporava rad metabolizma i ne dozvoljava do dođe do topljenja masnih naslaga.

Ako možemo da uzmemo u obzir istraživanja koja su se desila ,sa svakim gramom soli koji unesemo u naš organizam,rizik od debljanja raste čak do nevjerovatnih 25 %.

Kako možemo da zaključimo,pronašli smo glavnog uzročnika za debljanje i neprijatelja broj 1!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *