Jako veliki broj ljudi misli da kada se radi o tv filmovima ili tv serijama da se prije više snimalo i da je dosta bolje i dosta realnije bilo nego što je sada. Mi sada govorimo o bivšoj Jugoslaviji kao i njenoj kinematografiji a to moramo priznati da je u Jugoslaviji dosta bolje bilo. Pričati nećemo nikako o stvarima vezanih za kinematogrfiu jer je kvalitet bio sasvim drugačiji i to se ne može porediti sada sa ovim.

Kada mi govorimo o scenariju i režiji može se reći da je sve bilo idealno i dosta bolje i da se od toga svega pravilo djelo jer su glumci bili i dalje jako profesionalni. Dok se u muzika u seriji stvarala od vrhunskih kompozitora. Nažalost sada kada se pogleda jako veliki broj glumaca više nije među nama, a oni koji su možda bili i djeca kada se tada snimalo i stvaralo sada su u poznim godinama.

Tako je bila jedna serija koja je imala veliki broj gledaoca i koja se i dan danas gleda a to je serija “Bolji život” sa glumcem Gigom Moravcem koji više nije među nama. U toj seriji ima glumica po imenu Koka a ona je bila studentica a svi znaju da je ta uloga njen život obilježila. Kanije je bilo i drugih ali njen početni uspjeh je otvorio vrata svuda u svijetu. Ona je sada majka dvoje djece, živi sama a priznala je da nije imala dražu ulogu od te u hit seriji.

By Brzina