Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ovo je samohrana majka koja je rodila 11 dece! Srbi je vređaju, govore da je napravila bedu! “Želi sada pomoć a nije joj trebala kada je noge u vis dizala.” – Brzina Info

U našem regionu se sve više i više priča o natalitetu to jeste o padu istog a malo toga se ustvari radi da bi pomogli porodici koja inače radi na planu da imaju djece te kako bi imali barem neke olakšice ao ne finansijska nego makar moralna.

U današnje vrijeme nije nimalo jednostavno da se ima dijete, jednostavno potrebno je sve od pelena, hrane, lijekova za prvu pomoć a svi ti lijekovi koji se koriste za bebe nisu na esencijalnim listama dok je cijena jednog nije ispod 5 eura, nego dosta više.

Iz svih ovih razloga jako rijetko ko se usudi da ima dijete a kada čujete da neko u porodici ima više od dvoje djce to se danas graniči i sa čudom. Neizvjesnost od posla, ekonomska kriza i sve oko virsa jednostavno ljde demotiviše da bi rađali djecu. Ima i onih koji su hrabri i koji rade na tome jer žele veliku porodicu ali je teško ako ste pogotov samohrani roditelji.

Ovo je Maja Kovačević koja ima 11 djece a oni žive u selu Vrdila kod Kraljeva. Njen muž Rašo i ona su oduvijek maštali da imaju puno djece i taj san im se ostvario.

By Brzina