Ovo je recept iz 14.vijeka:Postao je jako popularan i sada.Potrebno je da u mlijeko dodate ovo i gledajte šta će se desiti! – Brzina

Ovo je recept iz 14.vijeka:Postao je jako popularan i sada.Potrebno je da u mlijeko dodate ovo i gledajte šta će se desiti!

Mnogo osoba pati od nesanice.Ako i vi spadate u red ovih potrebno je da pomješate ove začine i malo mlijeka.Nakon toga noć će te provesti kao beba spavajući mirno i spokojno!

Loading..

Ovo je recept koji je nastao još u 14.vijeku, i svi oni koji su ga probali kažu za njega da je jako djelotvoran i da je to prirodno sredstvo koje može da vam pomogne kod zna i da mirno i bezbrižno spavate.

Mnogo osoba zaspi jako brzo ali tokom cijele noći se budi i pomjera i san bude isprekidan.

Čarobna mješavina jeste muškatni oraščić i mlijeko a pogledajte za šta je sve dobra ova kombinacija.

Mlijeko u sebi sadrži aminokiseline i to triptofan koji jako stimuliše mozak i pomaže kod kod lučenja serotonina i melatonina te ima u sebi ključne sastojke za dobar san i miran.Muškatni oraščić je takođe jako dobar i pomaže kod metabolizma.Muškatrni oraščić je pored toga jako bogat i mirisima koji pomažu kod rješavanja stresa.

Inače postoji podatak koji govori da žene više pate od nesanice nego muškarci.Poremećaj se javlja u bilo kojoj dobi a najčešće se javlja kod starijih osoba.Stres,depresija,niska i mala primanja,noćni rad pa i sjedilački način života,sve to bitno utiče na san.

POGLEDAJTE KAKO DA SPREMITE NAPITAK:

Recept je jako jednostavn i brz za primjeniti i napraviti.

Potrebno vam je oko 200 ml mliijeka,te

kašikica malena muškatnog oraščića

Priprema je jako jednostavna.Pustite da mlijeko prokuha te u njega dodajte muškatni oraščić.Sve dobro promješajte i primjenjujte prije spavanja.

Provjereno vam kažemo da će te se osjećati puno bolje i da će vaš san biti puno više kvalitetniji,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *