Ovo je najopasniji sir na svijetu:Zabranjen je za uvoz u EU,a kod nas još uvijek se uvozi!Zgadit će vam se svaki sir kada vidite šta se u njemu nalazi… – Brzina

Ovo je najopasniji sir na svijetu:Zabranjen je za uvoz u EU,a kod nas još uvijek se uvozi!Zgadit će vam se svaki sir kada vidite šta se u njemu nalazi…

Ovaj sir je strogo zabranjen u Evropskoj uniji.Oni su odlučilida strogo zabrane uvoz ovog sira i da sve koji su do sada uvezeni da unište.Ovaj sir je u sebi puni crva i to je pregrozno.

Loading..

Riječ je o siru Casu marzu,što je u prevodu znači “Pokvareni sir”

Ovaj sir je kako kažu stručnjaci jedan od najopasniji sir na svijetu.

Ali do sada ne postoje ni ti jedan podatak koji govori da je iko nastradao od njega,da je obolio ili imao poteškoće nakon što ga je pojeo.

Svi stanovnici Sardinije ga u svojoj historiji proizvode generacijama,ali oni su dobili veliku zabrana za uvoz i prodaju u Evropsku Uniju i tako im se stvorio problem.

Njegova prooizvodnja je posebna.

Način proizvodnje ide ovako tako što se izreže jedna rupu u velikom kolutu sira Pecorino i pusti se da muha unutar njega polože svoja jajašca.

Kako bih dovelo do toga da se crvi izlegu i da narastu na određenu veličinu,potrebno je oko tri do šest sedmica,radi toga sir dobija posebnu kremastu teksturu.Ako ste se svi zapitali kakav ukus ima ovaj sir,na šta podsjeća,mivam možemo samo reći da je jako PIKANTAN.

Ako ste vi osoba koja ne voli crve,osoba koja niste ljubitelj crva,možete naravno i da jedete sir bez njih.

Postavlja se pitanje.Koliko vas bih bolo hrabro da proba ova sir i da pravi određena jela s njim?

Da li bih vam smetali crvi koji se nalaze unutra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *