Ovo je melem za želudac: Da li znate šta sve može da liječi sok od KROMPIRA! Kada ovo vidite, ima da pijete svaki dan… – Brzina

Ovo je melem za želudac: Da li znate šta sve može da liječi sok od KROMPIRA! Kada ovo vidite, ima da pijete svaki dan…

Najbolja svojstva ima sirovi krompir i to je već dugo vremena poznato u narodnoj medici ali iako vlada posebno mišljenje kako on ne smije da se jede sirov.

Loading..

Ali mi nismo ni svjesni toga da se radi o jednoj velikoj zabludi a to je da je krompir i kada je sirov jako zdrav i korisna namirnica. Pored toga postoji jedna zabluda koja kaže da je neophodno najprije oguliti krompir jer je ljuska njegova jako otrovna.

ALi zapravo mi ne znamo da ljuska, zdravog prije svega organski uzgojenog krompira ne sadrži nikakve loše supstance koje bi mogle biti jako štetne po zdravlje. Ono naravno što je opasno jeste nezreo krompir koji je zelen ili ima po nekim mjestima zelenu koru ili onaj krompir koji je proklijao.

Opasnost se naime krije u SOLANINU to je tokin naime koji nastaje i nalazi se u klicama i u zelenim dijelovima krompira. Njega se možete riješiti na lagan način prije nego li krenete da upotrebljavate.

Krompirov sok je jako dobro sredstvo kod liječenja gastritisa. Dosta ljudi ima problema sa gastritirosom i skoro da svakodnevno se muče sa njim. Da bi se riješili ovog problema potrebno je da uzimate po jednu kašiku soka koji je razrjeđen sa malo vode, pola sata prije obroka.

Pored toga krompir je jako djelotvoran u njegovanju problematične kože kako lica tako i tijela. Naime osigurva čist i prije svega blistav ten koji je bz akni i mitisera.

Čisti kožu koja je problematična, ima u sebi antiseptička svojstva a pord toga bogato je vitaminom C i skroba. Može da vam nahrani kožu i spriječi njeno starenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *