Ovo je bolest koja vlada među djecom:Ako vidite i jedan od ovih simptoma,odmah svoje dijete odvedite ljekaru! Budite oprezni… – Brzina

Ovo je bolest koja vlada među djecom:Ako vidite i jedan od ovih simptoma,odmah svoje dijete odvedite ljekaru! Budite oprezni…

DJECA SU U SVOM NAJRANIJEM STADIJU ŽIVOTA, JAKO OSJETLJIVA. POGOTOVO U DOBA ADOLOSCENCIJE I KADA POSTAJU MUŠKARCI ILI ŽENE, TADA SU NAJČEŠĆE PODLOŽNI MNOGIM I RAZNIM INFEKCIJAMA. ZATO SE TREBA PAZITI SVOJE DIJETE, I SVE ŠTO PRIMJETITE NA NJEMU, ODMAH SE OBRATITI SVOME DOKTORU.

Loading..

Sva djeca pogotov u svom ranom dobu i staijumu života su osjetljiva i malo im fali da se razbole.Pogotov kada se desi doba adolosencije i kada muškarci ali i žene podložni raznim virusima i mnogim infekcijama koje mogu da s epojave i zagorčaju vam život.Zato vi kao roditelji morate da jako puno vodite računa o svom djetetu i sve što primjetite na njemu da se pojavilo a da do sada nije bilo,odmah se javite ljekaru i pregledajte dijete.

Jedna od bolesti koja može da zahvati veliki broj djece a za nju se ne pridajue posebna pažnja jeste bolest koji mnogi nazovaju narodski rečeno “mačiji ogreb” a to je ustvari jedan oblik infekcije i bakterije koje prenose mačke i to samo jednostavnog i bezazlenog ogreba na vašem djetetu.Može da se prenese i putem sline kada se vaš mališan bezbrižno igra sa mačkom.

Od ove bolesti najčešće oboljevaju malena djeca koja se igraju sa mačkom i naravno jako sumali da se ne znaju odbraniti od nje te dopuštaju mački da radi sa njih šta god ona poželi.Sama bolest mačijeg ogreba je opasna radi negativnih bacila,baktrija koje inače imaju štapićasti oblik.A simptomi ove bolesti su :

Ogrebotina koja nastaje uslijed igre sa mačkom ili čak sa psom. Pustula, koja nastaje na samom mjestu dječije povrede. Limfni čvorovi, koji postaju naglo otečeni nakon uvodne ogrebotine. Glavni simptom kod ove bolesti jeste povišena tjelesna temperatura, glavobolja, slabost, usporenost i malaksalost, gubitak samog apetita, kao i gubitak tjelesne težine kod vašeg djeteta.

Ogrebotine koje nastaju kada se vaše dijete igra sa mačkom ili psom,

Pastula koja se može pojaviti na dijelu tijela jeste dječija povreda.Limfni čvorići tada postaju naglo otečeni i to se desi nakon ogrebotine.Glavni simptom ove bolesti jeste povišena temperatura,slabost,bol u glavi,,usporenost,malaksalost,gubitak apetita kao i nagli gubitak tjelesne težine kod vašeg djeteta.

Jači simptomi su upala grla koja je jaka,gnoj koji izlazi iz limfnih čvorića.Zato je jako važno da ako imate kućnog ljubimca vodite ih stalni veterinaru.Ako su vaša djeca jako malena onda ih držite dalje od mački ali i pasa jer postoji mogućnost da mogu da dobiju neku vrstu infekcije ili zaraze.Djecu treba da zaštitite u svakom pogledu i da vodite računa kako i gdje s eigraju sa kućnim ljubimcima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *