Ovo je bakterija radi koje imamo loš zadah: Pomoći može samo jedan sastojak koji imamo u svom domu!Pogledajte trik radi kojeg će te imati uvijek svjež dah! – Brzina

Ovo je bakterija radi koje imamo loš zadah: Pomoći može samo jedan sastojak koji imamo u svom domu!Pogledajte trik radi kojeg će te imati uvijek svjež dah!

Loading..

Kako bih se izborili protiv lošeg zadaha potrebno je da se koriste razni proizvodi za oralnu hidijetu ali postoji pored tog ai dosta jednostavnijih i boljih načina kako da riješite se dosadnog lošeg zadaha a to još bolje i lakše jer tu stvar imate u svom domu i vrlo brzo možete da primjenite.

1.PRIJE SVEGA KORISTITE OSVJEŽIVAČE USNE ŠUPLJINE KOJI SU PRIRODNI:

-Metvica je jako dobra i pored toga pomaže i da se izborite protiv lošeg dana i da u brzom ruku osvježite svoja usta.

-Začini koje imate kao što su klinčić,sjemenke koroma su jako dobre u borbi protiv neugodnog zadaha.

-Pored toga soda je jako dobra za probleme ove.Najprije otpopite jednu kašiku sode bikarbone u šolju vode i to držite u svom kupatili kao sredstvo za ispiranje usta.Kao neko rezervno sredstvo možete da utopite četkicu za zube i koristite je da čistite svoje zube.

-Ako možete da pronađete lisove od piskavic to je jako dobro antibakterijski osvježivač za usta.

2.TRUDITE SE DA U TOKU DANA POPIJETE DVA LITRA VODE:

Vaš organizam mora da ima u sebi hidrataciju kako biste izbacili iz sebe loš zadah.Pijte dosta vode i to je od velike važnosti kada se govori o sriječavanju baterija i rasta i lošeg zadaha koji dolazi kada je manjka vlage u ustima i sline u ustima.Nemojte da pijete slatke sokove tokom noći jer to pomaže baktrijama da se pojave i da rade svoj posao cijele noći.

3.VODITE RAČUNA O TOME ŠTA JEDETE:

Ima određena hrana koja sama za sebe uzrokuje jako loš zadah i radi toga je bolje da je izbjegavate i da pazite kada je pijete da ne bih dolazilo do neprijatnih mirisa.Najgori krivcu su luk crveni i bijeli luk.Ali luk u umjerenim količina dovodi do toga se ubiju bakterije a te bakterije dovode do tada da vaši zubi krenu da propadaju i da se pojavljuje bolest desni.

Ako se desi da ste neveče gladni najbolje bih bilo da pojedete javuku ili pak jogurt. Jabuke su poznate da u sebi imaju maerije koje su poznate kao simulator za proizvodnju slina dok kulture koje se nalaze u jogurt smanjuju bakterije u ustima.

4.VAŠE ZUBE PERITE DVA PUTA DNEVNO I ČESTO ISPIRE VODICOM KOJU SAMI PRIPREMITE:

Najbolje bih bilo kada vih vaše zube mogli da četkate dvije minute i da to radite dva puta dnevno,Razna istraživanja su pokazala dažene peru zube 2 puta dnevno i to čak njih 55% dok 49 %muškaraca to radi dva puta dnevno.

5.TOKOM DANA ŽVAČITE KORU OD NARANDŽE:

Da dobro ste luli.Žvakanje kore od narandže vem osvježava dah.Pored toga što osvježava dah limunska kiselina dovodi do toga se krene proizvoditi u većoj mjeri slina.Pored toga smanjuje propadanje zuba.

Prije nego što se odlučite da žvačete koru od nekog citrosnog voća najprije operite koru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *