Sigurni smo da ste se svi vi oduševili onog trenutka kada ste pročitali ovaj naslov a posebno oni koji uživaju i kojima je dobro dok sade povrće u svojoj bašti. Pored ovih trikova ima da imate paradajza na vagone kako je ova dama rekla. Svima je poznato da ima jako puno faktora bitnih za razvoj povrča. Jedna žena je otkrila trk kako ona uzgaja paradajz a sada je rekla da joj svi zavide jer je paradajz joj krupan i ukusan.

Ono što je bitno jeste da pitate stručnjaka koji je najbolji paradajz to jeste sorta da li taj paradajz koji kupite trebate da sadite na balkonu ili negdje drugo.

Jako je bitno da imate cirkulacije, da birate mjesto svijetlo jako i prozračno. Potrebno je deset sati direktnog sunca u jednom danu da bi paradajz napredova. Zrak je jako bitan.

Jako bitno je da paradajz to jeste rasada dobro izgleda. Što znači da treba da ima zelenu boju i dobru strukturu i ako je loša sadnica nema od nje ni ti dobrog ploda. Morate voditi računa na korijen i grane jer više grana je više ploda.

By Brzina