Balkan je takvo mjesto gdje je ludo svaki dan se dešavaju svakakve stvari. Ima jako puno inovativnih i zanimljivih ljudi. Jako veliki broj ljudi je pokušavalo svoju sreću da pronađe van Balkana u nekim zapadnim zemljama i neki su pokušali tako da naprave velike poslove i postanu uspješni ljudi. Ipak dosta njih na kraju se odluče vratiti svojoj kući i sve stečeno ulože u poslove u svojoj domovini. Tako je i sada sa ovim slučaj.

Ovo je gospodin koji ima 63 godine i svoju mirovinu je stekao radom u inostranstvu te je nakon pune 35 godine odlučio je da se vrati u svoj rodni grad Gornji Milanovac te je odlučio da napravi trening centar koji je imao sve elemente. Nikome nije bilo jasno da ulaže novac u sve to ali njegova želja je velika bila i to je morao i želio je da uradi.

Sa druge strane imamo i bračne parove koji odmah idu da rade u inostranstvo i tada počinju poslove za koje se nije ni zbalo da postoji kod nas. Neki od njih otvaraju i renoviraju vodenice. Neki idu da se bave stočarstvo a MILOŠ Jovanović je muškarac koji je radio 40 godina u Švicarskoj pa se vratio u rodne Kraljevo. Orginalna ideja je bila da otvori hotel za kokoške a sve je to vidio i po selima. Njegove komšije su ga gledale sa skepsom ali kada su vidjeli kako sve to izgleda i sami su počeli da prave i grade. Miloš smatra da je dobar posao i da će uarada velika da bude.

By Brzina