Odlučila je da jede tri hurme dnevno, 12 dana: Kada vidite kako su joj pomogle i kako ona sada izgleda i vi će te da krenete da ih jedete! – Brzina

Odlučila je da jede tri hurme dnevno, 12 dana: Kada vidite kako su joj pomogle i kako ona sada izgleda i vi će te da krenete da ih jedete!

Da li ste se vi ikada pitali šta bi se moglo desiti sa vašim tijelom ako biste počeli da jedete datule ili hurme skoro svaki dan. Veliki broj ljudi i ne razmišlja puno o hurmama i o njihovom značaju.

Ovo se sada treba podhitno da se promijeni. Hurme su jako značajne za naše zdravlje, naš organizam i može da nam donese velike zdrastvene prednosti. Ako odlučite da jedete svaki dan tri hurme dnevno, vidjet će te razne stvari koje se dešavaju na vašem tijelu.

Loading..

Jako je bogata hranljivim materijama. Hurme u sebi imaju jako nutritivne vrijednosti. Ako dnevno unesete po tri hurme, u svoj organzam unosite određenu količinu vitamina. U sebi ima kalij, bakar, magnezij, mangan kao i vitamine B-6 i vlakna.

Hurme mogu da vam pomognu i kod probave. Jako su dobre kod probave. Radi vlakana koje sadrže a mogu da smanje i rizik od raka debelog crijeva. Može da se koristi i za liječenje hemoroida.

U velikoj mjeri može da vam smanji bol. One u sebi imaju magnezij koji ima u sebi antupalno dejstvo te na taj način može da ublaži sve bolove. Istraživanja su pokazala da mogu da sačuvaju i srce.

Pomaže kod održavanja trudnoće zdrave: Istraživanja su razna pokazala da hurme mogu da utiču na sam tok trudnoće ali i lakši porođaj. Sve žene koje su jele hurme zadnje četiri sedmice trudnoće su imale jako lakši porođaj. Mogu da pomognu i kod mršanja nakon trudnoće.

RECEPT SA HURMAMA ZA RAZNA OBOLJENJA:

  • 5 HURMI
  • 5 ŠLJIVA
  • KAŠIKA MLJEVENOG LANA

Koristite ovo 12 dana prije bilo kojeg obroka,nakon toga napravite pauzu od 12 dana. Može da vam pomogne kod gubitka kilograma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *