Od svog rođaka je dobio u nasljedstvo jednu staru kuću:Kada je prvi put ušao unutra i pogledao iz namještaja,ostao je bez riječi kada je ovo ugledao… – Brzina

Od svog rođaka je dobio u nasljedstvo jednu staru kuću:Kada je prvi put ušao unutra i pogledao iz namještaja,ostao je bez riječi kada je ovo ugledao…

Francuz je od preminulih rođaka naslijedio kuću, a onda se iznenadio kada je u njoj otkrio veliku riznicu zlatnih novčića i poluga vrijednih nekoliko miliona eura.

Loading..

Jedan Francuz od svojih preminuli rođaka koji nisu imali djecu dobio u nasljedstvo kuću.Kada je ušao unutra i pogledao šta ima nije mogao da vjeruje.U kući se nalazila velika kutija sa zlatnim novčićima i polugama koje su bile vrijedne nekoliko milona eura.Nije znao šta ga je snašlo kada je ugledao.

Zlato je bilo smješteno ispod namještaja namjenjenog za kuhinju.

– Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: oko 5.000 zlatnih komada, dvije zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram. Bilo ga je svugde po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja nisam uspeo vidjeti – rekao je Nikolas Firfort, lokalni aukcionar.

-Tu se nalazilo oprilike oko 100 kilograma zlata od čeka je bilo oko 5.000 zlatnih komada,dvije zlatne poluge koje su bile teške oko 12 kilograma,37 zlatnih šipki od kilaže pola kilograma.Zlata je bilo po cijeloj kući ali je toliko bilo skriveno da nisam mogao da ga vidim odmah.

Plijen koji je pronađen u kući vrijedi nekih 3,5 miliona eura.

Blago je on našao sasvim slučajno kada je novi vlasnik koji je poželio da njegovo ime i srodstvo sa predhodnim vlasnicima ostane tajna da pomjeri namještaj.Prvo je naletio na jedan manji kovčeg koji je bio prepun zlatnih novčića koji su bili skriveni u jednom komadu starog i orunulog namještaja.

Nakon toga on je pronašao i bocu od viskija koja je unutra bila popunjena sa novčićima.Ali on je našao i zlatne poluge.

Nakon što je sve otkrio odlučio je da javi insistucijama nadležnim za to.Te je on sada dužan da plati oko 45 %poreza a moraće da pored plaćati oko tri godine jer njegovi rođaci koji su umrli su godinama jako dobro skrivali nasljedstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *