Novaku Đokoviću se slošilo od ovog prizora: Slomljenog srca je napisao: “Ovo je strašno,velika tuga! “ – Brzina

Novaku Đokoviću se slošilo od ovog prizora: Slomljenog srca je napisao: “Ovo je strašno,velika tuga! “

On je najbolji i najpoznatiji tenisač na svijetu. Njegovo ime je Novak Đoković. On je na svom Twitter profilu objavio da mu je srce slomljeno dok je gledao strašne fotografije koje obilaze cijeli svijet i svako gleda ali bez pomoći.

Loading..

Jako velike i divlje vatre pustoše sve brazilske šume i jaki i veliki gusti dim je zablokirao nekoliko gradova zadnjih dana , a dok je barzilski predsjednik Jair Bolsonaro je suočen sa jako velikim kritikama radi masnovnog uništavanja Amazonije.

INPE- Inače Brazilski svemirski istraživački centar kaže da su požari u amazonskoj šumi došli do svoje rekordne visoke vrijednosti 72 843 požara baš u toj zemlji.

Sve fotografije ovog požara su obišle cijelu planetu kojeg nikog nisu ostavil ravnodušnim pa je tako i potreslo Novaka Đokovića. On je na svom Twitter profilu poslao poruku podrške ” Ljudi, srce mi je slomljeno.” – napisao je Nole i opisavao je kako se loše osjeća nakon svih fotografija šume u plamenu.

Obično se šumski požari događaju dok je sezone suše u Brazilu ali se takođe zna desiti kako se namjerno zapale šume kako bi bi se zaustavilo nezakonito krčenje i kako bi se u velikoj mjeri osigurao prostor za uzgoj stoke a nisu ni svjesni koliki problem prave svijetu.

Podaci iz Nacionalnog instituta za svemirske studije pokazalo je da je ove godine u brazilskoj Amazoniji gorilo preko 72000 požara. To je najveći zabilježeni broj od kako su mjerenja počela 2013.godine. Institut je rekao da je od četvrtka pa do dana današnjeg prijavljeno preko 9 500 požara koji su se dešavali u Amazoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *