Njemu je 125 godina a njegovo dijete ima 7 godina:Njegova energija je na razini mladića a sada je odlučio da otkrije svoju tajnu dugovječnosti! (RECEPT) – Brzina

Njemu je 125 godina a njegovo dijete ima 7 godina:Njegova energija je na razini mladića a sada je odlučio da otkrije svoju tajnu dugovječnosti! (RECEPT)

Mnogi stogodišnjaci tvrde da su hrana i vježbanje jako bitan stil života zdravog i mogu doprinjeti njegovom dugom životu,dok postoje drugi ljudi koji u potpunosti razbijaju tu teoriju.

Ovdje se radi o jednom djedu koji je iz Libanona i zove se Suliman Al-Mul.

Loading..

Neki govore da ovaj čovjek ima oko 117 godina a neki kažu da je njemu 135 ,što do sada nije potvrđeno jer on nema rodni list.On kaže da ima 125 godina.

Suliman svaki dan puši preko 40 cigareta.Ali pred toga je jako energičan i okretan,kuha svaki dan,cijepa drva za grijanje ali i kuhanje,ali pored toga on svaki dan šeta 3 kilometra po danu.On kaže da ima sina koji ima sedam godina.

On se dva puta vjenčavao a njegova prva žena je umrla kada je ima 70 godina života a sa njom je dobio sedmero djece na koje je mnogo ponosan.Sada je u braku sa drugom ženom ali kaže da voli i dalje da pogleda druge lijepe žene.

Njegov savjet za dug život jeste da treba da se jede zdrava hrana ali i kvalitetna,kako bih se napravila stabilnost tako što se jede puno toga i nezdravog.

“Najveća tajna je u vrsti hrane koju jedemo ali i kvalitetnu hrane.Ja jedem onoliko koliko je meni potrebno.Nemojte da jedete hranu koja ima jako nepoznate sastojke i treba da se klonite u velikoj mjeri imaju ulja koja se proizvode za tržite.Jedite i konzumirajte čisto maslinovo ulje,med i maslac koziji koji je eliksir za zdravlji život i dug život.On treba da bude uključen u sve obroke.-rekao je on

Još jedna tajna je njegov poseban čarobni čaj za koji tvrdi da može oživeti i mrtve. Recept za ovaj poseban čaj je mešavina:

Mi vam sada donosimo jedan tajni i posebni čarobni sastojak za čaj koji je jako dobar i koji može da oživi kako on kaže i mrtve.Za ovaj čaj vam je potrebna mješavina ovih začina kojemožete jako lagano da nabavite.

– rogača

– majčina dušica

– kvinoja

– anisa

Ovo sve sjedinite i stavite u vrelu vodu koja je prokuhala.Zatim ostavite da odstoji ,procijedite i pijte svaki dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *