Njegov naziv je medicinski džem:Jedite ga prije spavanje i vidjet će te kako će te ubrzati vaša crijeva! – Brzina

Njegov naziv je medicinski džem:Jedite ga prije spavanje i vidjet će te kako će te ubrzati vaša crijeva!

Ovaj džem mnogi zovu i bolniči džem.

Loading..

Može se desiti da dobijete zatvor a zatvor se dobija od malog kretanja,velikog stresa ali i kada vam fale neki vitamini.Pored toga ako unosite malenu količinu vbode može da se javi zatvor ali i kao nus pojava nekih drugih bolesti.

Vama se može čniti da zatvor može biti nešto sasvim bezazleno ali to nije tako,pogotov ako traje dugi niz mjeseci jer se čovjek kada mu se to dešava ne osjeća ugodno u svojoj koži.Karakteristike zatvora su otežana stolica i tvrda stolica.

Kako postoje mnogi statistički podaci svaka deseta osoba na svijetu ima problema sa zatvoorm.Zatvor je jako bitno da se izliječi a ne samo radi bola nego iz razloga da sve se otpadne materije trebaju izbaciti iz našeg tijela što prije.Zato je jako bitno da isprobate prirodna pomagala a među njima najbolje pomaže džem.

Pacijenti koji su imali ozbiljnih problema i dugo trpili bol jeli su jednu kašiku džema na jedan dan i nakon toga je krenulo učestalo pražnjenje crijeva.

Hurme kao voće imaju jako širok spektar prednosti i radi toga se smatraju najzdravijim voćem.U sebi imaju dosta vlakana i one su neophodne za rad crijeva.

Prirodni šećer koji s enalazi u hurmi je jako dobro alternativa za onaj občni šećer koji nije ni zdrav.Lajko se probavlja i smanjuje osjećaj gladi.

Pacijenti koji su imali anemiju su trebali da jedu hurme jer su one jako one jako dobar izvor željeza, na 100 grama hurmi ima oko 0.90 željeza.Hurme u sebi sadrže i kalcij koji je jako dobar kod dijareje.Pomaže i kod crijevne flore.

Kako da napravite tu smjesu:

Potrebno vam je oko 150 grama hurmi ili jedna manja šolja,te 150 grama suhih šljiva isto malena šolja te jedna i po šolja prokuhale vode.

Isjecite hurme i šljive na stine komadiće.Dodajte proključalu vodu i kuhajte to sve dok se ne sjedini i ne zgudne.Dobijete količinu za 20 porcija.Ovaj džem je jako dobar za sve.Možete da ga jedete a i da mažete i stavljate u pahuljice.

Suhe šljive inače imaju jako dobar i bogat učinak.Decenijama ljudi ih jedu.Bogata su iznimno vlaknima.Sadrži u sebi vlakna 15 puta više nego bilo koje drugo voće.

Pored toga u sebi ima i Sorbitol-inače on je alkoholni šećer kojeg moduda konzumiraju i šećeraši.U crijeva se prerađuje malo duže i tako dovodi do mekše stolice.One su jako dobar izvor vlakana i neophodne su za rad crijeva.

Kako da imate redovnu stolicu:

-pijte puno vode u većim količinama,preko 2 litra

-jedite hranu koja u sebi ima dosta vlakana,voće razno i povrće i izbjegavajte talbete kao što su laksativini jer postoje dosta prirodnih materija da pomognnu vašoj probavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *