Nemojte da se igrate sa svojim zdravljem: Ne smijete nikada dozvoliti sebi da držite mobitel u džepu!Kada saznate pravi razlog ostat će te zaprepašteni… – Brzina

Nemojte da se igrate sa svojim zdravljem: Ne smijete nikada dozvoliti sebi da držite mobitel u džepu!Kada saznate pravi razlog ostat će te zaprepašteni…

Mobitel vam je stalno u rukama,a vrlo često kada pogledate u mobitel vaša baterija je puna.Mislim da je ovo san svih korisnika mobitela.

Loading..

Vlasnici mobitela bih trebali dva puta da razmisle kada odluče da stave telefon u džep,tako kažu njemački istraživači mobilnih mreža.

Razlog je litij-jonske baterije koje se nalaze u većini pametnih telefona i jako su osjetljivi na toplotu.

Ako je temperatura veća od 35 stepeni,a tjelesna temperatura kao to znamo jeste to može da napravi da se radni vijek vaše materije znatno smanji.

Pametni telefoni se hlade cirkulacijom zraka. Tako je slučaj i za računarima koji su prijenosni.Koji mogu vrlo brzo da se pregriju ako nemaju adekvantu cirkulaciju zraka.

Ni laptope ne treba držati na krilu.

Većina osoba ima jako lošu naviku a to je da spava sa svojim mobilnim telefonom,da ga drži ispod jastuka odmah do svoje glave ali i da ga nose u džepovima.Ni sami nisu svjesnu koliko su opasni.

Oni jako puno zdrače i mogu da vam donesujako ozbiljne probleme za zdravlje.

Zračenje je kako smo svi upoznati sa tim jako šetno pogotov ako dođe u bliski susret sa njima.Džepovi se inače nalaze u blizini vaših spolnih organa a to zračenje može u velikoj mjeri da utiče i na plodnost.Veoma je velika vjerovatnoća da radi zdračenja velikog koji dolazi iz mobitela da imate velike probleme prilikom začeća,možda čak i ne mognete da imate djecu ali i da obolite.

MOBITELE DRŽITE JAKO UDALJENE OD VAŠE GLAVE JER MOGU DA VAM STVORE TUMORE.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *